Boligen til drepte Nils Olav Bakken (49).
Foto: Henrik Skolt / NTB scanpix

Drapssak i Søndre Land i Oppland

Oppsummert

Tre personer er siktet og varetektsfengslet i forbindelse med at en 49 år gammel mann ble funnet drept og kraftig forbrent på Veståsen i Søndre Land.

 • Tekniske spor i Dokka-drapet

  Politiet bekrefter at det er funnet tekniske spor i Dokka-drapet, men vil ikke si noe om detaljene. Det er tatt beslag i kjøretøy og det er undersøkt i boliger som knyttes til de tre siktede. En kvinne og to menn er varetektsfengslet i saken.

 • DNA-spor funnet i drapssak

  Politiet skal ha funnet DNA-spor som knytter en av de siktede til drapet på Nils Olav Bakken fra Dokka. Det skriver VG. Ifølge avisa skal politiet ha funnet en gjenstand nær bålet Bakken ble oppdaget lørdag 3. september. Undersøkelser av gjenstanden skal ha gitt DNA-treff på den 35 år gamle mannen som er en av de tre siktede i saken.

 • Fant siktedes DNA ved åsted

  Politiet fant DNA fra en av de tre siktede nær bålet hvor levningene av Nils Olav Bakken ble funnet i september. Politiet har funnet en gjenstand med DNA-et til den siktede 35-åringen, ifølge VG. Mannens forsvarer vil ikke kommentere dette til avisen.

 • Drept rundt midnatt

  – Ikke uvanlig at vitner tar feil, sier politiadvokat Kristian Johansen. Politiet mener 49 år gamle Nils Olav Bakken ble drept rundt midnatt natt til lørdag 3. september.
  Fem vitner er sikre på at de så Bakken i live på lørdagen, men det avviser politiet.

  Kristian Johansen i Gjøvik tingrett
  Foto: Erlend Moe / NRK
 • Endret drapstidspunkt

  Politiet i Innlandet melder i en pressemelding at de flytter antatt drapstidspunkt tilbake. Mens de tidligere har ment siste sikre observasjon var om ettermiddagen 3. september, mener de nå at drapet skjedde natt til 3. september.

16.30 holder politiet pressekonferanse.
Politiet om drapsofferet i Søndre Land

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 03030 eller 03030@nrk.no