Boligen til drepte Nils Olav Bakken (49).
Foto: Henrik Skolt / NTB scanpix

Drapssak i Søndre Land i Oppland

Oppsummert

Tre personer er siktet og varetektsfengslet etter at Nils Olav Bakken (49) ble funnet drept og kraftig forbrent på Veståsen i Søndre Land i september 2016.

 • Nye vitner i Dokka-drapet

  Politiet skal avhøre flere nye vitner i drapssaken på Dokka. 49 år gamle Nils Olav Bakken ble funnet drept i september i fjor, og tre personer er sikta. Politiet ber retten varetekstfengsle de tre sikta i fire nye uker med brev- og besøkskontroll.

 • Har satt av tid til draps-rettssak

  Gjøvik tingrett har satt av to uker i juni til en mulig rettssak mot de tre som er siktet for drapet på Dokka-mannen Nils Olav Bakken. Det gjenstår fortsatt flere avhør og politiet vil gjøre en rekonstruksjon av drapet før saken er klar for retten.

 • Vil rekonstruere drap

  Politiet planlegger en rekonstruksjon av drapet på Dokka-mannen Nils Olav Bakken. Det vil de gjøre før det tas ut tiltale, sier politiadvokat Kristian Johansen. Tre personer er siktet for drapet og en av dem har erkjent at han var med.

 • Erkjenner straffskyld etter drap

  Den 36 år gamle mannen som er siktet for å ha drept 49 år gamle Nils Olav Bakken, som ble funnet død lørdag 3. september i fjor, har erkjent straffskyld for medvirkning til drapet. Dermed har alle de tre siktede knyttet seg til saken.

 • Vil ha videre fengsling i drapssak

  Politiet ber om fire ukers forlenga varetektsfengsling for de tre som er sikta etter drapet på Dokka i september. De tre sitter ikke lenger under full isolasjon, og politiet vil heller ikke kreve medieforbud for de tre lenger.

16.30 holder politiet pressekonferanse.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 03030 eller 03030@nrk.no