NRK Meny
Politiet i New York holder pressekonferanse etter at to drapsdømte fanger har rømt fra et fengsel.
Foto: Mary Altaffer / Ap

Drapsmenn rømte fra fengsel i USA

Oppsummert

6. juni 2015 rømte to drapsdømte fanger fra høysikkerhetsfengselet Clinton Correctional Facility i delstaten New York. Amerikanske myndigheter beskrev dem som farlige. Tre uker senere ble den ene skutt og drept, mens den andre ble skutt og pågrepet.

 • Drapsdømt fange skutt i USA

  Den andre fangen som rømte fra høysikkerhetsfengselet i delstaten New York, er skutt og pågrepet av amerikansk politi, melder flere lokale medier. Den drapsdømte mannen rømte 6. juni. Han skal ha blitt skutt nær den canadiske grensen.

 • Var bevæpnet og nektet å overgi seg

  Den drapsdømte fangen som ble skutt og drept av politiet var bevæpnet og nektet å overgi seg. Det sier guvernøren i New York, Andrew Cuomo. Politiet leter fortsatt etter den andre fangen som rømte fra høysikkerhetsfengselet for tre uker siden.

 • – Drapsdømt fange drept

  En av de to drapsdømte fangene som rømte fra et høysikkerhetsfengsel i delstaten New York for tre uker siden, er skutt og drept, melder amerikanske medier. Han ble skutt og alvorlig skadd nær den canadiske grensen i New York, før han ble meldt drept.

 • Vedgår hjelp til fangerømming

  Ein fengselsvakt, som var sikta for å hjelpt to drapsmenn i å flykta frå eit høgsikkerheitsfengsel i New York, erkjenner at han gav fangane tilgang til ei gangbru og verktøy som dei gjorde det mogleg for dei å rømma den 6. juni. Fangane er framleis på frifot.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no