Hopp til innhold
Trude Espås
Foto: Privat / Scanpix

Drapet på Trude Espås

Oppsummert

Politiet har fått over 30 nye tips i forbindelse med etterforskningen av drapet på Trude Espås (20) i Geiranger i 1996. Flere personer kan bli innkalt til nye avhør.

  • TV 2: Justisdepartementet har bedt Sør-Korea om hjelp i Espås-saken

    Justisdepartementet bekrefter overfor TV 2 at norske myndigheter har bedt sørkoreanske myndigheter om hjelp i jakten på den som drepte Trude Espås i Geiranger i 1996.

    Årsaken er at et reisefølge med 27 sørkoreanske turister sto på dekk på en ferge som kjørte forbi stedet der Espås sist ble sett, den dagen hun forsvant.

    – Så lenge vi vet at det har passert en båt med folk som etter alt å dømme har tatt masse bilder, så kan vi ikke la denne muligheten være uprøvd, sier politiinspektør Yngve Skovly, som har ledet etterforskningen av drapet på Trude Espås siden 1996.

  • Siktet sjekket ut av Espås-saken

    Mannen som er siktet for å ha drept Birgitte Tengs på Karmøy i 1995 er sjekket ut av Espås-saken, melder TV 2.

    Politiet i Ålesund har gjort etterforskningsskritt for å utelukke at mannen var i Geiranger da Trude Espås ble drept 8. august 1996.

    – Mannen har alibi og var ikke i Geiranger da Trude Espås ble drept, opplyser politiinspektør Yngve Skovly i Møre og Romsdal politidistrikt til kanalen.

  • Vil sjekke siktet mot Espås-saken

    Politiet vil sjekke Tengs-siktet opp mot drapet på Trude Espås i 1996.

    Politiinspektør Yngve Skovly, som har holdt tak i Espås-saken for politiet i Møre og Romsdal, sier det sikkert ikke er grunn til å koble mannen til saken, men at de vil sjekke det ut.

    Det var Sunnmørsposten som først omtalte saken.

    – Når det tas en person og blir siktet i en sånn sak, så er det naturlig for oss, så lenge vi fortsatt har en ukjent gjerningsmann, å sjekke det ut, sier Skovly til NRK.

    Han sier derimot at det foreløpig ikke er grunn til å tro at siktede var i området da Espås ble drept.

    – Vi har ingen holdepunkter for at han var her da dette skjedde. Vi har mange navn i saken vår, men hans har aldri figurert, sier Skovly.

    Advokaten til Espås, John Christian Elden, gikk tidligere i dag ut i VG og krevde at politiet sjekker den mulige koblingen mellom de to sakene.

    Trude Espås ble funnet drept i Geiranger i 1996. Saken har vært uløst siden da.

  • Krever sjekk av Tengs-siktet

    Bistandsadvokaten til familien til drepte Trude Espås krever at politiet sjekker om mannen som er siktet i Tengs-saken, kan være innblandet i Espås-drapet, skriver VG.

    Mannen er siktet for drapet på Birgitte Tengs i 1995 og mistenkt for drapet på Tina Jørgensen i 2000. Espås ble drept i Geiranger i 1996.

    Politiet har uttalt at det ikke er grunn til å tro at mannen er innblandet i Espås-saken.

  • Elden skal se på Espås-drapet

    John Christian Elden er oppnevnt som bistandsadvokat og skal gå gjennom etterforskningen av drapet på Trude Espås (20) i Geiranger for 25 år siden. Espås ble voldtatt og drept i Geiranger 8. august 1996, og siden har saken vært en uoppklart drapssak. TV 2 melder at Elden er oppnevnt etter ønske fra offerets mor. – Det preger henne at drapet på datteren ikke er oppklart. Det har gått lang tid siden ugjerningen, men det er en grunn til at drapssaker i Norge ikke foreldes. Denne saken vil bli forfulgt helt til gjerningsmannen er tatt, sier Elden. Han skal gå gjennom 25.000 sider med politidokumenter fra etterforskningen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no