Vollan gjestestue

Drapet på Per Vålnes

Oppsummert

Per Vålnes har vært savnet siden desember 2011 og politiet tror han er drept. Liket er ikke funnet, men politiet mistenker at han er begravet på ukjent sted. Letingen er konsentrert omkring et tilbygg på Vollan gjestestue i Balsfjord i Troms.

 • Krever erstatning etter varetekt

  Ekteparet som var siktet for å ha drept Per Vålnes i 2011, krever erstatning fra Staten, skriver Nordlys. Drapsetterforskningen ble henlagt i august 2015. Kvinnen var samboer med Vålnes da han forsvant, men er nå gift med en tidligere siktet i saken.

 • Ingen erstatning etter Vålnes-saken

  En 46-åring som satt i varetekt i 405 dager siktet for Vålnes-drapet i Balsfjord, får ikke erstatning. Det har Statens sivilrettsforvaltning avgjort, skriver Nordlys. Mannen ble pågrepet 1. november 2012, og løslatt 10. desember året etter.

 • Var drapssiktet – krever erstatning

  De tre som var siktet for forsettlig drap på Per Vålnes, krever nå erstatning for tiden i varetekt, for tapt arbeidsfortjeneste, og for påkjenningen med å bli drapssiktet. Erstatningskravet kommer etter at Riksadvokaten henla saken i fjor sommer.

 • Henlegges etter bevisets stilling

  Riksadvokaten henlegger Vålnes-saken etter bevisets stilling. Saken er uavklart, men det legges til grunn at Per Vålnes er død selv om liket fortsatt ikke er funnet, heter det i riksadvokatens uttalelse. Per Vålnes har vært savnet siden desember 2011.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no