Hopp til innhold
Martine Vik Magnussen
Foto: Privat / SCANPIX

Drapet på Martine Vik Magnussen

Oppsummert

Martine Vik Magnussen ble funnet voldtatt og drept i en kjeller i et leilighetskompleks i London i 2008. Studievennen Farouk Abdulhak er siktet for drapet og internasjonalt etterlyst.

  • Martines far sier han ikke stoler på britiske myndigheter

    Faren til Martine Vik Magnussen sier at han ikke kan stole på britiske myndigheters etterforskning av drapet på datteren.

    Martine Vik Magnussen fra Asker ble funnet drept i London i 2008. Dagen etter flyktet den hovedmistenkte, Farouk Abdulhak, sønn av en milliardær fra Jemen, til hjemlandet med farens privatfly. Abdulhak bor nå i Jemen.

    I et intervju med The Times sier Odd Petter Magnussen at han «holdes på armlengdes avstand» av etterforskerne. Han sier videre at kommunikasjonen er blitt vanskeligere, og at det han får vite når han først får vite noe, er begrenset og kortfattet. Men han sier at målet er at familien hans fortsetter forsøket på å oppnå rettferdighet for den drepte datteren.

  • VG: Mistenkt kvinne i Martine-saken blir ikke siktet

    I mars 2022 ble en kvinne i 60-årene pågrepet i London på bakgrunn av mistanke om at hun hadde hjulpet drapssiktede Farouk Abdulhak.

    Scotland Yard opplyser nå til VG at det ikke tas ut siktelse mot kvinnen.

    Natt til 14. mars 2008 ble Martine Vik Magnussen drept i London. Farouk Abdulhak er siktet for drapet og internasjonalt etterlyst.

    Dagen etter drapet forlot han Storbritannia, og har oppholdt seg i Jemen som ikke har noen utleveringsavtale med Storbritannia.

  • TV 2: Farouk Abdulhak om dødsfallet til Martine Vik Magnussen: – Beklager dypt

    I den nye dokumentarserien fra TV 2 og BBC «Martine – siste kapittel», beklager Farouk Abdulhak for første gang for dødsfallet til den norske studenten Martine Vik Magnussen for 15 år siden.

    Martine ble funnet død i et kjellerrom i leilighetskomplekset i London der Farouk bodde i 2008. I de 15 årene som har gått siden har både britisk politi og en rekke medier forsøkt å komme i kontakt med Farouk Abdulhak.

    Han er også internasjonalt etterlyst for drapet på Martine.

  • Møtte i London: Hinter om nye opplysninger i Martine-saken

    – Vi har best mulig utgangspunkt nå synes jeg, for å ha begrunnet en optimisme i forhold til denne saken.

    Det faren til Martine Vik Magnussen, Odd Petter Magnussen, til NRK i Helgemorgen.

    Denne uka møtte han i London for å ha sitt faste årlige møte med Scotland Yard og britisk UD.

    Den 28. mars er det premiere på true crime-serien «Martine – siste kapittel» på TV 2, som er en samproduksjon mellom TV 2 og BBC. Dokumentaren skal sendes på både arabisk og engelsk.

    Vik Magnussen sier at dokumentaren trolig vil gi nye opplysninger om saken som vil ha rekkevidde i Jemen.

    – Det er uhyre interessant at BBC-Arabic nå lager en egen versjon av dokumentaren, sier han.

    Det er 15 år siden den norske studenten Martine Vik Magnussen ble drept i London. 23-åringen ble observert for siste gang natt til 14. mars 2008, da hun forlot utestedet Maddox sammen med studiekameraten Farouk Abdulhak.

    Den hovedmistenkte Farouk Abdulhak, flyktet til Jemen, der han trolig er fortsatt.

    Odd Petter Magnussen hos NRK på Marienlyst
    Foto: Emma-Marie B. Whittaker / NRK
  • TV 2: UD i samtaler med Jemen om Martine-saken

    Utenriksminister Anniken Huitfeldt hadde en samtale med sin jemenittiske kollega Ahmed bin Mubarak 19. november hvor drapet på Martine Vik Magnussen var tema, skriver TV 2.

    Farouk Abdulhak er siktet for drapet, og befinner seg i Jemen.

    Huitfeldt sier Jemen gjør alt de kan for å få arrestert Abdulhak.

    – Utenrikstjenesten har fått en skriftlig bekreftelse på at det er sirkulert en arrestordre på Abdulhak til flyplassene i Jemen, sier Huitfeldt.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no