Hopp til innhold
Peter Madsen
Foto: Bax Lindhardt / AFP

Drapet på Kim Wall

Oppsummert

Peter Madsen er dømt til livstid i fengsel for overlagt drap på den svenske journalisten Kim Wall. Wall forsvant under en tur på Madsens ubåt ved København i 2017, og liket ble senere funnet partert i Øresund.

  • Dansk politimann tiltalt for å ha oppbevart bilde av Kim Wall

    Ein politiførstebetjent i Danmark er tiltalt for å ha oppbevart bilde av liket til den drepne journalisten Kim Wall på sin private PC.

    Mannen skal også ha oppbevart private bilde av ein person som blei funnen død inne i eit tigerbur i dyrehagen i København i 2012.

    Det kjem fram i tiltaleavgjerda som det danske nyheitsbyrået Ritzau har får innsyn i. Politimannen som blei suspendert i 2022 nektar straffskuld.

    Svenske Kim Wall blei drepen av Peter Madens i den heimelaga ubåten hans utanfor Sjælland i 2017.

  • Dansk politimann suspendert for ulovlig deling av Kim Wall-bilder

    En politiførstebetjent i København er mistenkt for å ha delt bilder av liket av den svenske journalisten Kim Wall til personer utenfor etterforskningen.

    Det skriver den danske avisa Ekstra Bladet.

    Politimannen er blitt suspendert fra jobben sin og etterforskes av Den uavhengige politiklagemyndighet.

    Mistanken mot mannen går ut på at han har hatt et bilde av likdeler fra Kim Wall liggende på telefonen, hvilket i seg selv er ulovlig. Videre skal han ha sendt materialet videre til en eller flere som ikke var innblandet i etterforskningen.

    Kim Wall ble drept av Peter Madsen i en ubåt utenfor Sjælland i 2017. Madsen er dømt i to rettsinstanser for drapet og sitter i fengsel på livstid.

    (NTB)

  • Tiltale mot Kim Wall-etterforsker

    Den danske politimannen som ledet etterforskningen av drapet på Kim Wall, møter i retten torsdag, tiltalt for brudd på taushetsplikten. Jens Møller Jensen sluttet i sin stilling i 2018, året etter drapet på Kim Wall. Jensen utga i oktober 2018 en memoarbok som blant annet omtaler drapet om bord på den hjemmebygde ubåten Nautilus.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no