Hopp til innhold
Blomster for Jo Cox
Foto: AFP PHOTO / BEN STANSALL

Drapet på Jo Cox

Oppsummert

Den britiske politikeren Jo Cox ble drept på gaten i Birstall ved Leeds en uke før den britiske folkeavstemningen om fortsatt EU-medlemskap i sommer. Mandag startet rettssaken mot en 53 år gammel mann som er tiltalt for drapet.

 • Livstidsdom for drapet på Jo Cox

  En 53 år gammel høyreekstremist er dømt til livsvarig fengsel etter å ha blitt funnet skyldig i drapet på den britiske Labour-politikeren Jo Cox. Thomas Mair satt urørlig da dommen ble lest opp i domstolen Old Bailey i London onsdag.

 • Kjent skyldig i drapet på Jo Cox

  Høyreekstremisten Thomas Mair er funnt skyldig i drapet på den britiske parlamentarikeren Jo Cox. Hun representerte Labour i det britiske parlamentet fra 2015. Cox jobbet også for den humanitære organisasjonen Oxfam.

 • Jo Cox-tiltalt vil ikke vitne

  Thomas Mair, mannen som er tiltalt for drapet på Labour-politikeren Jo Cox, vil ikke gå i vitneboksen i sitt forsvar, i rettssaken mot ham som pågår nå.

  Laster Twitter-innhold
 • Nektet for drap på Jo Cox

  Mannen som er tiltalt for drapet på den britiske politikeren Jo Cox, nektet skyld da rettssaken startet i Old Bailey i London i dag. I retten kom det fram at tiltalte hadde søkt opp informasjon om Cox og at han hadde besøkt nazinettsteder.

Espen Aas om skutt parlamentsmedlem

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no