NRK Meny
Anja-saken
Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Drapet på Aksla i Ålesund

Oppsummert

Frostating lagmannsretten behandler onsdag ankesaken mot den 24 år gamle mannen som er dømt til 21 års forvaring med minstetid på 10 år, for å ha voldtatt og drept Anja Weløy Aarseth (21) på Aksla i Ålesund i august i fjor.

 • Aksla-drapsmann tiltalt for trusler

  25-åringen som er dømt til 21 års forvaring for drapet på Anja Weløy Aarseth på Aksla i Ålesund er tiltalt for å ha truet en kvinnelig fengselsbetjent i Ila fengsel, skriver VG. Han skal ha truet betjenten flere ganger, både verbalt og med en gaffel.

 • Aksla-dømt anker ikke

  Mannen som i forrige uke igjen ble dømt til forvaring i 21 år for drapet på Akslafjellet i Ålesund anker ikke til høyesterett. Det opplyser advokat Per Herman Thori-Aamot. Han sier 24-åringen nå ønsker å se fremover og vil ta imot behandling.

 • Aksla-aktor: – Korrekt dom

  Aktor Ingvild Thorn Nordheim er fornøyd med at dommen mot 24-åringen dømt for drapet på Anja Weløy Aarseth ble stående. – Jeg mener det er rett straff, sier Nordheim. 24-åringen dømmes til 21-års forvaring.

 • Gjentok påstand om streng straff

  Aktor i Aksla-saken fastholdt onsdag at Paco Dan Danielsen (24) må dømmes til lovens strengeste straff for drapet på Anja Weløy Aarseth. I mars i år ble han dømt til 21 års forvaring med en minstetid på ti år i Sunnmøre tingrett.

Siste videoer

Åstedsbefaring Aksla
Ukeslutt med reportasje og intervjuer om Aksla-rettssaken og hvordan det er for pårørende å følge en rettssak om at en av deres kjære ble drept.
Olav Rønneberg om Aksladrapet

Etter morens forklaring for retten

I dag starter ankesaken etter Aksla-drapet i Ålesund i Frostating lagmannsrett. 
En 24-år gammel mann ble tidligere dømt til 21 års forvaring med minstetid på 10 år for drap, voldtekt og ransforsøk. Han tilsto å ha ha voldtatt og tatt livet av Anja Weløy Aarseth i august i fjor, men IKKE ransforsøket etter overfallet.
Forsvarar Per Thori-Aamot om Aksla

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no