Politiet er til stede på åstedet hvor en kvinne er funnet drept på Hellerud i Oslo
Foto: Tonje Grimstad / NRK

Drap på Hellerud

Oppsummert

En mann (30) var siktet for drapet på Marianne Hansen (25) på Hellerud i Oslo 8. juli, og for et drapsforsøk på E6 ved Eidsvoll like etter. Den siktede døde 19. juli etter å ha forsøkt å ta sitt eget liv.

 • Mannen siktet for Hellerud-drap død

  Den 30 år gamle mannen som er siktet for å ha drept Marianne Hansen (25) på Hellerud natt til 8. juni i år, er død. Mannen ble innlagt på Ullevål sykehus for en uke siden etter å ha forsøkt å ta sitt eget liv. Det sier politiadvokat Børge Enoksen i Oslo politidistrikt til NRK.

 • Forlenger fengsling av drapssiktet

  Oslo tingrett har i dag forlenget fengslingen av mannen som er siktet for drapet på Marianne Hansen ved Hellerud, 8.juni i år. Mannen er også siktet for drapsforsøk med bil på E6 kort tid etter drapshandlingen. Fengslingen er forlenget i 8 uker og siktede samtykket til dette.

  Siktede har forklart at han begikk drapshandlingen natt til 8.juni i frustrasjon over at Hansen ikke ønsket å fortsette forholdet. Politiet ønsker å avslutte etterforskningen i løpet av sensommeren og saken vil sannsynligvis kunne komme opp for retten før jul.

 • Politiet navngir Hellerud-offer

  Politiet går ut med navnet på drapsofferet i Hellerud-drapet. Kvinnen het Marianne Hansen, og var 25 år gammel. Hun ble kjent med siktede i forbindelse med jobb, og de hadde en kortvarig relasjon i ukene før drapet, skriver politiet i en pressemelding.

  Siktede vil bli begjært fengslet videre frem til rettssaken starter. Den primærpsykiatriske undersøkelsen av siktede konkluderer med at han var tilregnelig på handlingstidspunktet.

  Derfor skriver politiet at de ikke vil foreslå en full rettspsykiatrisk undersøkelse av han på nåværende tidspunkt.

  Politiet er til stede på åstedet hvor en kvinne er funnet drept på Hellerud i Oslo
  Foto: Tonje Grimstad / NRK
 • Mener drapssiktet er tilregnelig

  Politiet mener mannen som har erkjent drapet på Hellerud denne uka, er tilregnelig. Han er også siktet for et drapsforsøk på E6, men det nekter han straffskyld for, og forklarer at han forsøkte å ta sitt eget liv da han krasjet inn i en motgående personbil. Politiadvokat Børge Enoksen sier til NRK at de fortsatt venter på den psykiatriske undersøkelsen av mannen, men at de mener han kan straffes.

 • Trolig ikke utilregnelig

  Politiet mener det ikke er noe som tyder på at spørsmålet om tilregnelighet vil bli noen problemstilling i straffesaken etter Hellerud-drapet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no