Hopp til innhold
Mistenkelig dødsfall
Foto: Ole Berg-rusten / NTB scanpix

Drap i Nittedal

Oppsummert

Familiefaren Kristian Løvlie (34) ble drept med 18 knivstikk av en leieboer i Nittedal 27. mai 2020. Den tidligere leieboeren er i tingretten og lagmannsretten dømt til fengsel i 17 år for overlagt drap. Han har anket saken til Høyesterett.

  • Nittedal-drapet: Høyesterett har avvist anke

    Høyesterett har avvist anken fra 50-åringen som er dømt for drapet på familiefaren Kristian Løvlie i Nittedal i mai 2020.

    Den dømte var tidligere leieboer, og han ble både i tingretten og lagmannsretten dømt til 17 års fengsel for overlagt drap, etter at han knivstakk familiefaren med 18 knivstikk.

    Dommen er dermed rettskraftig.

    – Dette var jo i utgangspunktet som forventet, men likevel er familien nå veldig lettet over at dommen endelig er rettskraftig og at de kan legge straffesaken bak seg, sier familiens bistandsadvokat Odd Grøn.

    Nittedal
    Foto: Bård Nafstad/NRK
  • Lagmannsretten har forkastet anke i Nittedal-drapet

    Eidsivating lagmannsrett har forkastet anken fra 49-åringen som er dømt til 17 års fengsel for drapet på 34 år gamle Kristian Løvlie i Nittedal i mai i fjor.

    Dermed blir dommen fra Romerike og Glåmdal tingrett foreløpig stående.

    Den 49-år gamle tidligere leieboeren er dømt for overlagt drap etter at han knivstakk familiefaren med 18 knivstikk.

    Dommen fra Eidsivating lagmannsrett ble avsagt under dissens.

    – Tiltalte er veldig skuffet over lagmannsrettens flertalls vurdering av overlegg, og det vurderes nå en anke over straffutmålingen, lovanvendelsen og saksbehandlingen, sier mannens forsvarer Lars Mathias Undheim.

    Aktor i saken, statsadvokat Sturla Henriksbø er ikke overrasket over lagmannsrettens avgjørelse på bakgrunn av bevisbildet.

    – Dette drapet var målrettet og brutalt, og for de etterlatte er det helt ubeskrivelig hva de står igjen med. Så jeg er glad for at lagmannsretten har fastsatt en streng, men riktig reaksjon for gjerningspersonen.

    Nittedal
    Foto: Bård Nafstad/NRK
  • Ber om 17 års fengsel etter Nittedal-drap

    Påtalemyndigheten har bedt om 17 års fengsel for mannen som er tiltalt for Nittedal-drapet. Det opplyser statsadvokat Sturla Henriksbø til NRK. De mener drapet var både overlagt og brutalt, og at det lignet en ren henrettelse. Saken er oppe til behandling i Eidsivating lagmannsrett, etter at den tiltalte mannen anket dommen fra tingretten. Der ble mannen, en tidligere leieboer av den drepte, dømt til 17 års fengsel for overlagt drap. 34 år gamle Kristian Løvlie ble drept med 18 knivstikk i mai 2020.

  • Ankesak i Nittedal-drapet

    Mannen som er dømt for drapet på en familiefar i Nittedal i mai i fjor, får deler av saken sin behandlet på nytt i lagmannsretten.

    Kristian Løvlie ble drept med 18 knivstikk, og Romerike og Glomdal tingrett dømte en tidligere leieboer til fengsel i 17 år for overlagt drap.

    Mannen har innrømmet drapet, men anket fordi han mener dommen er for streng. Nå har Eidsivating lagmannsrett bestemt at straffeutmålingen skal behandles på nytt.

    Ankesaken kommer opp for retten 30. november.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no