NRK Meny
Statsadvokat Unni Sandøy

Dopingrettssak i Trondheim

Oppsummert

Hovedpersonene i det som betegnes som norges største dopingsak fikk i tingretten i dag de strengeste straffene som er avsagt for dopingkriminalitet i Norge. Tingretten slår fast at mennene gjennom seks år produserte og solgte enorme mengde ulovlige dopingtabletter. Politiet avslørte dem i februar 2012. Hovedmannen må sitte syv år i fengsel.

 • Fem dømt i dopingsak

  Fem menn blei i dag dømde til lange fengselsstraffer i ankesaka etter den såkalla Operasjon Gilde, skriv Adresseavisen. Ein 40 år gammal mann frå Trondheim er dømd til seks år og seks månadar i fengsel, og må betala 2,7 millionar kroner til staten.

 • Applauderer den strenge straffen

  Justispolitikere fra flere parti applauderer den historisk strenge dopingstraffen som kom i Trondheim i går på syv år. Likevel bør det vurderes om straffene for alvorlig dopingkriminalitet bør bli enda strengere, sier justispolitiker i Høyre, Anders Werp.

 • – Ville statuere et eksempel

  Dommene som falt i dopingsaken i Sør-Trøndelag tingrett i dag er historisk strenge fordi det dreier seg om et stort omfang av doping. Påtalemyndigheten ville også statuere et eksempel i kommende dopingsaker, sier leder av NRKs krimredaksjon, Olav Rønneberg.

  Strenge straffer i Norgeshistoriens største dopingsak. Olav Rønneberg kommenterer.
Strenge straffer i Norgeshistoriens største dopingsak. Olav Rønneberg kommenterer.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 03030 eller 03030@nrk.no