Trump delays Denmark PM talks over lack of interest in Greenland sale
Foto: Nicholas Kamm] [tobias Schwarz / AFP

Donald Trump vil kjøpe Grønland

Oppsummert

USAs president Donald Trump har sagt at han vil kjøpe Grønland. Danmark sin statsminister Mette Fredriksen seier det er uaktuelt.

 • Dronning Margrethe inviterer Trump

  Dronning Margrethe meddelte torsdag at USAs president, Donald Trump, har en stående invitasjon til å besøke Danmark. Han skulle ha besøkt Danmark 2. og 3. september, men avlyste da statsminister Frederiksen avviste et mulig salg av Grønland.

 • Trump og Frederiksen har snakket

  Donald Trump og Danmarks statsminister Mette Frederiksen hadde torsdag en konstruktiv telefonsamtale. Det opplyser statsministerens kontor til DR. Trump avlyste nylig sitt statsbesøk fordi Frederiksen sa det var absurd at han ville kjøpe Grønland.

 • Frederiksen ønsker ikke ordkrig

  Danmarks statsminister Mette Frederiksennsier hun ikke vil gå inn i en ordkrig med president Donald Trump om Grønland-kjøp. – Jeg synes vi skal holde fast ved at det er den amerikanske presidenten som har meldt avbud, sier hun til dansk TV 2.

 • Trump kritiserer Frederiksen

  Donald Trump kaller kommentarene til Danmarks statsminister Mette Frederiksen rundt et eventuelt Grønland-kjøp for «fæle», og sier kjøpet bare var en «tanke» fra hans side, melder AFP. – Det må vises respekt overfor USA, sier Trump til journalister.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no