Hopp til innhold
Holmenkollen kapell
Foto: Helge Carlsen / NRK

Dødsulykke ved Holmenkollen kapell

Oppsummert

En kvinne mistet livet da en flaggstang brakk og traff henne i hodet ved Holmenkollen kapell i Oslo ved 13.30-tiden på julaften. Kvinnen var på julegudstjeneste med familien da ulykken skjedde. Dypt tragisk og helt meningsløst, sier prosten.

  • Flaggstangulykke henlagt

    Oslo politidistrikt har henlagt saken hvor en 49 år gammel kvinne omkom da hun ble truffet av en flaggstang som brakk utenfor Holmenkollen kapell, skriver de i en pressemelding. Politiet mener forholdet ikke er straffbart.

  • Veritas skal undersøke flaggstang

    Flaggstangen som brakk og førte til at en 49 år gammel kvinne døde ved Holmenkollen kapell julaften, skal sendes til Det norske Veritas for undersøkelser. Det sier politiførstebetjent Stig Føyen i Oslo-politiet til NRK.

  • Frigir navnet på kvinnen som døde

    Det var trebarnsmoren Heidi Rusten Lohrmann (49) som mistet livet da hun ble truffet av en flaggstang som blåste ned ved Holmenkollen kapell i Oslo julaften. Navnet på den døde kvinnet er frigitt etter avtale med de pårørende, ifølge politiet.

  • Julegudstjeneste preget av sorg

    Gudstjenesten i Holmenkollen kapell der kongefamilien var til stede, var preget av ulykken ved kapellet i går der en 49 år gammel kvinne døde. – I dag kjenner vi avmakt og hjelpeløshet i det som føles så meningsløst, sa prest Hanne Elstrøm.

    Presten tente lys for å minnes kvinnen som døde
    Foto: Bøe, Torstein / NTB scanpix
  • Etterforsker flaggstang-dødsfall

    Politiet undersøker om alt var i orden med flaggstanga ved Holmenkollen kapell i Oslo. En trebarnsmor omkom i går da stanga knakk og veltet over henne mens hun ventet på å gå inn i kapellet. Dagens gudstjeneste med kongefamilien går som normalt.

Magnus Strande er innsatsleder i Oslopolitiet
Trond Bakkevig er prost i Vestre Aker kirke

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no