Erik Are Stedt og overvåkningsvideo fra Oslo legevakt
Foto: Oslo legevakt/NRK

Dødsfall på Legevakten i Oslo

Oppsummert

Legevakten i Oslo har etter pålegg fra Høyesterett frigitt en video som viser hva som skjedde da 35 år gamle Erik Are Stedt døde på venterommet i 2012. Stedt døde under et basketak der en ambulansearbeider holdt ham rundt halsen i 58 sekunder.

 • Henlegger sak mot Oslo legevakt

  Fylkeslegen i Oslo og Akershus går ikke videre med tilsynssaken som ble opprettet mot Oslo legevakt i januar. De ansatte trodde Erik Are Stedt, som døde under en arrestasjon på legevakta, var en annen person.

 • Ikke tilsyn mot ambulansearbeider

  Det opprettes ikke tilsynssak mot ambulansearbeideren som tok halsgrep på pasienten. Handlingen er ikke egnet til å svekke tilliten til yrkesgruppen, og han kan ikke anses som uegnet til å utøve yrket sitt, mener fylkeslegen.

 • Oppretter tilsyn i legevaktsaken

  Fylkesmannen i Oslo og Akershus oppretter tilsynssak mot ambulansetjenesten etter saken der en ambulansemedarbeider tok halsgrep på en pasient slik at han døde. Det blir ikke opprettet tilsyn mot ambulansemedarbeideren.

 • Skal se på rutinene på legevakten

  Fylkeslegen skal granske rutinene til Oslo legevakt. Det kommer frem i et dokument NRK har fått innsyn i. Fylkeslegen ber legevakten opplyse om de har gjennomgått hendelsen, og spør om det har blitt gjennomført tiltak etter dødsfallet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no