NRK Meny
Brann Melhus
Foto: Ole Jørgen Finnes / NRK

Dødsbrann bilopphoggeri på Øysand

Oppsummert

En 30 år gammel mann mistet livet og flere ble alvorlig skadet i en eksplosjonsartet brann i et bilopphoggeriet på Øysand sør for Trondheim. Daglig leder er tiltalt for brudd på brann- og eksplosjonsloven og arbeidsmiljøloven.

 • Avventer avgjørelse om anke

  Frode Wiseth, som er forsvarer for den daglige lederen som ble dømt til bot og betinget fengsel etter brannen på Øysand, sier i en tekstmelding til NRK at han skal gå gjennom saken med sin klient i neste uke. Deretter vil ta stilling til om dommen skal ankes eller ikke.

 • Bot og betinget fengsel

  Trondheim Bil-Demontering AS må betale 500 000 kroner etter dødsbrannen på Øysand i 2015. I dommen fra Sør-Trøndelag tingrett blir daglig leder ved bedriften dømt til 90 dagers betinget fengsel og må betale 25 000 i bot.

 • Godtar ikke forelegg for dødsbrann

  Dødsbrannen i Trondheim Bil-demontering på Øysand i mai i fjor, havner i retten etter at daglig leder nekter å godta forelegg på én million kroner, skriver Adresseavisen. Én person døde og to ble alvorlig skadd i en eksplosjonsartet brann.

 • Tiltalt etter dødsbrann på Øysand

  Påtalemyndighetene setter lederen av bilopphuggingsfirmaet på Øysand sør for Trondheim under tiltale etter dødsbrannen i mai i fjor. En mann i 30-årene døde av skadene han pådro seg i brannen. I tillegg fikk to andre alvorlige brannskader,

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no