Hopp til innhold
Krimtekniker i arbeid på Otta.
Foto: Geir Olav Slåen / NRK

Dobbeltdrapet på Otta

Oppsummert

Eit ektepar i 80-åra blei 1. august funne drepne etter knivstikking i ein bustad på Otta i Gudbrandsdalen. Gjerningsmannen ringde sjølv naudetatane, og blei pågripen utan dramatikk. 45-åringen er teken hand om av helsevesenet.

  • Naboen til de drepte forklarer seg

    Naboen som observerte tiltalte på vei ut fra leiligheten til ekteparet som ble drept på Otta, forklarer seg nå i retten. Han kom fra butikken og gikk mot leiligheten sin, da han så tiltalte komme ut fra leiligheten til ekteparet, med blod på klærne.

    – Jeg myrdet to personer inne her, skal den tiltalte ha sagt til naboen sin.

    Naboen ba tiltalte gå vekk fra ham, og observerte raskt at han hadde en kniv i hånden. Han ba tiltalte gå forbi ham med kniven vekk fra ham, og inn i leiligheten sin.

    – Jeg fikk han forbi meg; og så skrek han noe jeg ikke skjønte. Så skrek jeg at han måtte gå inn i leiligheten sin og bli der. Så gjorde han det, sier naboen i retten.

    Han kikket så inn i leiligheten til ekteparet som var drept, og observerte blod og så to personer liggende på gulvet. Han løp innover i borettslaget og fikk med seg naboen ned en stikkvei for å gjemme seg, før han ringte politiet og fikk kontakt med dem.

  • Første patrulje på åstedet forklarer seg

    En av de to polititjenestepersonene som først ankom stedet hvor ekteparet i 80-årene ble drept, forklarer seg i retten mandag morgen. Polititjenestepersonen forteller at det var uoversiktelig da de ankom adressen, men at de raskt får kontakt og kontroll på den tiltalte, og at de får opplyst at to personer er døde.

    Mannen som er tiltalt for dobbeltdrapet på Otta fortalte til politiet på stedet, at motivet handlet om religion.

    - Det var religiøst, sa tiltalte til den første politipatruljen som ankom stedet.

  • Krimteknikere forklarte seg

    Etter tiltaltes forklaring fredag, var det kriminalteknikere som jobbet på åstedet sin tur. De fortalte om blodspor inne i leiligheten til den tiltalte og viste også bilder og forklarte hvordan det så ut på åstedet. I retten viste de også fram kniven som skal ha blitt brukt under drapene.

  • Har fortsatt tanker om å skade andre

    Under sin forklaring forteller den tiltalte at han tenker at han kan skade folk igjen, men at han ikke tenker så ofte på det.

    – Men det er ikke noe jeg ønsker eller vil, sa 46-åringen.

    Han forteller også at han har problemer med autoriteter, og at han har hatt tanker om å skade autoritære folk.

    – Jeg har et problem med autoriteter, og folk som er arrogante.

    Han forteller også at han ser for seg en framtid der han kan flytte tilbake til Otta og bo i leiligheten han eier der.

  • Tiltalte skal forklare seg

    På dag to av rettssaken etter dobbeltdrapet på Otta, skal den tiltalte igjen forsøke å forklare seg. På dag én fikk den tiltalte et psykisk anfall og ble fraktet tilbake til sykehus, men planen er at han skal forsøke å gi sin forklaring på starten av dag to. Det er satt av fem dager til rettssaken. Den tiltalte 46-åringen erkjente de faktiske forholdene på dag én, men erkjenner ikke straffskyld.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no