Hopp til innhold
Politibil på funnstedet ved Osavatnet i Arna. Drapssak i Bergen
Foto: Odd Arne Olderbakk/Sindre Skrede / NRK

Dobbeltdrap i Bergen

Oppsummert

En kvinne (29) og en mann (43) ble funnet drept i et turområde ved Osavatnet i Arna i Bergen 13. januar. Politiet har siktet fem personer for drap eller medvirkning til drap, mens én er siktet for bevisforspillelse.

  • 24-åring anker dobbeltdrapsdom

    En 24 år gammel mann har anket dommen for medvirkning til dobbeltdrap på et hospits i Møllendalsveien i Bergen i januar 2020.

    – Vi har gjennomgått dommen, og han er fast bestemt på å anke. Han mener han er uskyldig dømt for det ene drapet fordi han ikke holdt vakt, sier advokat Jon Anders Hasle til Bergens Tidende.

    24-åringen ble dømt til ni års fengsel i Hordaland tingrett fredag. Han skal ha holdt vakt mens det ene drapet ble begått.

  • 19 års fengsel for dobbeltdrapet

    En 58 år gammel mann er dømt til 19 års fengsel for drapene på Jan-Øystein Ask Hilby og Silje Helen Kvandal på et hospits i Bergen i fjor.

    Det skriver Bergensavisen.

    Jan-Øystein Ask Hilby (42) og Silje Helen Kvandal (29) ble funnet drept ved Osavatnet i Bergen 13. januar i fjor, men politiet mener at drapene ble begått på et hospits dagen i forveien.

    Ifølge tiltalen ble de drept på hospitset med kniv og øks. Under rettssaken erkjente 58-åringen straffskyld for begge drapene.

    Bakgrunnen for drapene var at han følte seg lurt etter at kjæresteparet ikke skal ha betalt ham tilbake etter at han lånte dem hasj som de kunne selge for å få råd til julegaver.

    (NTB)

  • Krever frikjennelse for 24-åring

    Forsvarer Jon Anders Hasle mener at den tiltalte 24-åringen skal frikjennes for medvirkning til dobbeltdrapet på hospitset i Møllendalsveien. Han mener det ikke er bevist at han var til stede da drapet ble begått. Han viser til at han var «skamruset», og mener at han har blandet sammen minner og hallusinasjoner under avhør. Aktoratet har bedt om at mannen skal dømmes til 14 års fengsel.

  • Mener nattevakten skal frifinnes

    Forsvarer Erik Ulvesæter mener at den 34 år gamle nattevakten skal frifinnes for dobbeltdrapet på hospitset. Han mener at den hovedtiltalte 58-åringen handlet i affekt, og at retten ikke må gjøre drapet til en «planlagt, rasjonell handling». – At min klient har handlet ekstremt dumt i ettertid, det er på det rene, sa Ulvesæter under prosesseringen i retten. Aktoratet har bedt om 20 års fengsel for nattevakten.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no