Hopp til innhold
DNB Barcode
Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

DNB

Oppsummert

Rune Bjerke går av etter 13 år som konsernsjef for DNB til høsten. Styret i DNB har ansatt Kjerstin Braathen som ny konsernsjef. DNB landets største finanskonsern. Braathen kommer fra stillingen som finansdirektør.

 • DNB-sjef tjente 15,4 millioner i 2022

  DNB-sjef Kjerstin Braathen tjente 15,4 millioner kroner i 2022. Hun var dermed den best betalte i konsernledelsen. Årsrapporten for 2022 viser at DNB-sjefen hadde en fastlønn på 8,6 millioner kroner, opp fra 8,3 millioner kroner året før, skriver E24. Deler av lønnen var i aksjer som utgjorde 2,5 millioner kroner. I tillegg fikk Braathen bonus på over 3 millioner kroner. På toppen fikk hun et beløp til ytelser og pensjonsopptjening. Totalt lå årslønnen på over 15 millioner kroner.

  (NTB)

 • DNB med stort resultathopp

  DNB økte resultatet etter skatt til 9,9 milliarder kroner i fjerde kvartal i 2022, mot 6,2 milliarder på samme tid året før.

  Det viser DNBs rapport for fjerde kvartal i fjor.

  – DNB står sterkt rustet til å støtte personkunder og bedrifter gjennom usikre tider, sier konsernsjef Kjerstin Braathen i en børsmelding.

  Netto renteinntekter har også økt, fra 10,3 milliarder til 14,1 milliarder. Renteinntektene er bankens største kilde til inntekter.

  Både resultatet og renteinntektene er høyere enn hva analytikere hadde forventet på forhånd, ifølge E24.

  – Vi ser tilbake på et helt ekstraordinært år med gjenåpning, geopolitisk uro og uvanlig høy prisvekst. I et urolig finansmarked har norsk økonomi nok en gang vist robusthet, og norske bedrifter har virkelig imponert meg med sin omstillingsevne, sier Braathen.

  Resultatet for hele 2022 landet på 32,9 milliarder kroner, mot 25,4 milliarder kroner i 2021.

  Nå vil DNB betale tilbake 12,5 kroner per aksje til aksjonærene. Det tilsvarer rundt 19 milliarder kroner.

  Kjersti Braathen
  Foto: Cicilie S. Andersen / Cicilie S. Andersen
 • DNB: Økt sannsynlighet for dobbelt rentehopp i desember

  Torsdag ble det kjent at prisene i Norge har steget med 7,5 prosent de siste tolv månedene.

  Tallene viste også at kjerneinflasjonen i oktober endte på 5,9 prosent på årsbasis, mot 5,3 prosent i september.

  Det var høyere enn Norges Bank sitt anslag, noe som øker sannsynligheten for nok en stor renteheving fra Norges Bank i desember – det vil si på 0,50 prosentpoeng, skriver DNB i sin morgenrapport fredag.

  – Når det er sagt, er det flere argumenter for at Norges Bank kun vil heve med 0,25 prosentpoeng, og at rentetoppen snart er nær, skriver DNB. Deres prognose er at rentetoppen blir på 3,25 prosent.

  (NTB)

 • DNB felt i Diskrimineringsnemnda

  Storbanken DNB ga mange flyktninger automatisk nei når de ville bli kunde i banken. Nå er banken felt i Diskrimineringsnemnda, skriver E24.

  DNB, sammen med flere andre banker, ga automatisk avslag til personer som bare har oppholdskort som identifikasjon. Bankene kan likevel innvilge kundeforhold hvis identiteten kan bekreftes på andre måter.

  I sin avgjørelse skriver Diskrimineringsnemda blant annet at «DNBs praksis med å avvise kunder som bruker oppholdskort som legitimasjon, er i strid med forbudet mot diskriminering på grunn av etnisitet.»

  Nemnda understreker i vedtaket at personer med oppholdskort skal få en individuell vurdering.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no