Hopp til innhold

DN: Departementer hadde møte om maritime trusler

I midten av denne måneden var byråkrater fra flere departementer i møte for å snakke om «risiko knyttet til sikkerhetstruende maritim aktivitet».

Møtet ble holdt bare to uker før lekkasjene fra Nord Stream-rørledningene i Østersjøen.

Det ble kalt inn til det første møtet i den såkalte interdepartementale gruppen i juni, og 14. september var det et innspillsmøte om «håndtering av sikkerhetstruende maritim aktivitet», skriver Dagens Næringsliv. Dagen etter ble det gitt en orientering om en utredning av risikoen, ifølge dokumentoppføringer i Justis- og beredskapsdepartementets postliste.

– Det stemmer at det ble avholdt et møte på embetsnivå om sikkerhetstruende maritim aktivitet i Forsvarsdepartementets lokaler i forrige uke. Etterretnings- og sikkerhetstjenestenes trusselvurderinger etter Russlands angrep på Ukraina har medført økt prioritering av arbeidet for å motvirke ulovlig etterretningsvirksomhet, også maritimt. Utover dette kommenterer vi ikke på interne møter i departementet, sa Hanne Skodje, fungerende kommunikasjonssjef for fiskeri- og havministeren, før helgen på DNs spørsmål om møtene.

Næringsdepartementet står som avsender av innkallingen, og avisa har opplysninger om at representanter fra Forsvarsdepartementet og Justisdepartementet deltok på minst ett møte.

(NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no