Hopp til innhold

Kjartan Skjelde lanserte kokebok

NRK-kokk Kjartan Skjelde lanserte i går sin egen kokebok. Til den har han fått hjelp av hele norges matmor, Ingrid Espelid Hovig.

Ingrid Espelod Hovig, Kjartan Skjelde

Ingrid Espelid Hovig og Kjartan Skjelde feirer lanseringen av Skjeldes egne utgitte kokebok.

Foto: Privat

Kjartan Skjelde var med på det norske kokkelandslaget som vant gull i kokke-OL i 2008. Han er kjøkkensjef på Tango bar og kjøkken i Stavanger og jobber også på Gastronomisk Institutt. Han har vært programleder i TV-serien Den nordiske smaken og laget mat i Førkveld.

Ingrid Espelod Hovig, Kjartan Skjelde

«Kjartans Tango»

Foto: Privat
Kjartan Skjelde

Kjartan Skjelde gir deg mattips på P1 og på NRK-mat.

Foto: NRK

Kjartan Skjelde gir deg en serie mattips i ettermiddagssendingene på radio. Det skjer i utvalgte fylker, på NRK P1 mellom kl 14:03 og 17:00.

Feiret på egen restaurant

I går feiret over 200 gjester lanseringen av kokeboken «Kjartans Tango, Fantastisk mat som nytes med venner». Lanseringen fant sted på Tango Bar & Kjøkken i Stavanger, hvor Skjelde er kjøkkensjef.

Blant gjestene på lanseringen dagen før Gladmatfestivalen åpnet var en rekke lokale matprodusenter fra Jæren, den kjente danske kokken Jens Peter Kolbeck som har hatt over 50 norske kokker under vingen, som blant andre Terje Næss, Charles Tjessem og selvsagt Kjartan Skjelde.

Ingrid Espelid Hovig har hjulpet til

Det var hele Norges matmor Ingrid Espelid Hovig sammen med forlegger i Gyldendal/Versal Lars Røtterud som sammen kom frem til at Kjartan Skjelde burde skrive kokebok, under et besøk på Gladmatfestivalen for tre år siden. Etter ett års intens jobbing er resultatet klart, med unike bilder av den New York-baserte fotografen Johannes Worsøe Berg fra Stavanger.

Ingrid Espelid Hovig har bidratt til oppskriftene og hatt viktige innspill i prosessen.

Kjartan brenner for kvalitet og lokale råvarer, han deler gjerne sine oppskrifter og er en kompromissløs matformidler. Han vil at folk skal være bevisste forbrukere og at de skal forvente kvalitet.