skilleHvor er dette?skilleVæret i trøndelag (enkel)SkilleMedarbeiderneskille_slutt
Valg 2003 Trøndelag 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Trøndelag > Valg 2003 Trøndelag
Valg 2003
Alt om valg 2003.
Alt om valget i ditt distrikt:
NRK TRØNDELAG I LYD OG BILDE
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
7005 Trondheim
Tlf. 73 88 12 00
Fax 73 88 12 66

7712 Steinkjer
Tlf. 74 13 42 00
Fax 74 13 42 10

Distriktstredaktør

Nettredaktør


 

Grendeskoler



Publisert 07.09.2003 17:33. Oppdatert 08.09.2003 20:33.

SPØRSMÅL FRA TORILL  
Jeg ønsker å vite hvilke partier som vil legge ned grendaskolene i kommunen, og hvem som vil la oss beholde dem - uavhengig av den "nye" utredingen?

 
SVAR FRA SVEIN BREVIK, ØRLAND FREMSKRITTSPARTI  
Ørland Fremskrittsparti vil se på skolepolitikken med utgangspunkt i barnas hverdag. Vi har tidligere sagt at hvis det ikke er vesentlig besparingspotensiale så kan dagens skolestruktur bestå. Vi ønsker å prioritere innholdet i skolen, trygge skoleveier og tidsmessige skoler.

SVAR FRA KNUT RING, ØRLAND ARBEIDERPARTI    
Ørland Arbeiderparti er opptatt av at alle elever i grunnskolen på Ørland skal få et faglig godt tilbud.
Kommunesektoren har i den senere tid blitt hardt presset økonomisk av den sittende regjering, og dette gjenspeiler seg i de kommunale budsjetter. Hvis man som lokalpolitiker ikke er villig til å vurdere kostnader og organisering i all kommunal virksomhet, kan man ikke bli tatt seriøst i forbindelse med sin styringsplikt.
Ørland Arbeiderparti mener det er helt nødvendig å foreta en vurdering av dagens skolestruktur, på lik linje med at det må foretas kontinuerlige vurderinger innen helse og omsorgssektoren, og barnehagesektoren.
Ørland Arbeiderparti ønsker flere kloke hoder i skolen slik at innholdet i skolen blir styrket, og flere varme hender i omsorgssektoren slik at alle som har behov for pleie og omsorg får det når de har behov for det. For å frigjøre midler til dette er det helt avgjørende at vi vurderer kostnadene ved dagens skolestruktur. Hvis resultatet da blir at vi kan bruke mere menger på utstyr i skolen, og større lærertetthet, så kan vel ingen være uenig i det?

SVAR FRA HALLGEIR GRØNTVEDT, ØRLAND SENTERPARTI   
Ingen grendaskoler på Ørlandet skal legges ned så lenge elever og foreldre i den aktuelle skolekretsen er imot dette.

SVAR FRA SIGNHILD STORLIEN LUND, ØRLAND KRF       
Vi har i vårt program sagt at vi er positive til en ny skoleutredning hvor det blir sett på kvalitet, økonomi og avstander.  Konklusjonen på utredningen vil være styrende for vår avgjørelse i skolestrukturdebatten.

SVAR FRA DAGFINN AUNE, ØRLAND SV    
La det være klinkende klart: Ørland SV har intet ønske om å legge ned noen skoler. Tvert imot er vi det partiet som er mest opptatt av skolens ve og vel, her som andre steder.
Problemet vi står overfor er imidlertid at vi har en regjering som sulteforer kommunene i en slik grad at kvaliteten såvel på skole som omsorg er truet mer enn på mange år. VI kan ikke stå og se på at skoletilbudet i hele kommunen blir forringet samtidig som gamle og pleietrengende får mangelfull menneskelig kontakt.

Det fins partier som av valgtaktiske grunner later som om dette problemet ikke eksisterer hos oss, men også disse kommer til å tenke på samme måten når valget er over. For da kommer ansvaret med full tyngde!
Ørland SV ønsker flere ressurser til skolen. Vi ønsker faglig kvalitet og flere voksne i forhold til elever. Og vi ønsker at alle elever her hos oss skal nyte godt av et styrket skolebudsjett. Så får utredninger vise hvordan vi best sikrer denne kvaliteten. Skolenedlegginger er absolutt ikke noe mål!



Start fleskespillet Start valgtesten Ta valgskolen
Det store valgfleskspillet
 
LES OM VALGET I DIN KOMMUNE

Nettmøter

NRK Trøndelag har i løpet av valgkampen hatt nettmøter med åtter partier. Her kan du lese nettlesernes spørsmål og fylkespolikernes svar.

Odins velgerguide

Hver onsdag i valgkampen får du hjelp av Odin Jensenius til å velge rett parti ved årets valg.

Partiene i Trøndelag

Lister, kandidater, valgstatistikk og annet bakgrunsstoff - og du kan stille partiene spørsmål.

Direkte ordførervalg

Steinkjer og Hemne er de eneste kommunene i Trøndelag som gjennomfører direkte valg på ordfører i høst.

Hva kan du gjøre med listen?

Du kan gi personstemme til de kandidatene du vil ha inn, og i år har du større innflytelse enn tidligere.

166 år med kommunalt selvstyre

I 166 år har innbyggerne lokalt hatt anledning til å velge egne folkevalgte organer i kommunene - kommunestyrene.

Forhåndsstemming

Dersom du ønsker det, kan du stemme før selve valgdagen. Det er mulig å stemme på forhånd fra 11. august til 12. september.

Valgkamp à la Kalvø

Det mest populære innslaget i NRKs siste folkemøte var uten tvil valg-oppsummeringen til Are Kalvø og Espen Beranek Holm.
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no