skilleHvor er dette?skilleVæret i trøndelag (enkel)SkilleMedarbeiderneskille_slutt
Valg 2003 Trøndelag 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Trøndelag > Valg 2003 Trøndelag
Valg 2003
Alt om valg 2003.
Alt om valget i ditt distrikt:
NRK TRØNDELAG I LYD OG BILDE
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
7005 Trondheim
Tlf. 73 88 12 00
Fax 73 88 12 66

7712 Steinkjer
Tlf. 74 13 42 00
Fax 74 13 42 10

Distriktstredaktør

Nettredaktør


 

Langøra



Publisert 04.09.2003 12:22. Oppdatert 11.09.2003 11:06.

SPØRSMÅL FRA KRISTIAN KJERKREIT  
Hva slags planer har dere for Langøra? Har dere tenkt å bygge bru, eller skal det satses på de andre strendene? Hvis det er planer om bruforbindelse, lurer jeg på hvor pengene skal komme fra?

SVAR FRA SVEIN JØRGENSEN, STJØRDAL FRP
Langøra ønsker vi i første omgang å bevare slik den er. Når trase for ny E6 er valgt, ønsker vi at adkomsten til Langøra skal skje med båt. På sikt ønsker vi å utvikle området med skikkelig sanitæranlegg og andre fasiliteter som naturlig hører til. Vi ønsker ikke å bygge bru.
Det området som vi i første omgang ønsker å prioritere er Storvika. Der vil vi forsøke å finne en ordning slik at vi kan lage et skikkelig rekreasjonsområde for Stjørdals innbyggere. Vi vil begynne med å sperre trafikken ute slik at de områdene som i dag brukes til parkering kan brukes til strand vollyball osv. Vi vil også prioritere å bygge gang og sykkelvei ut til Storvika.

SVAR FRA EINAR FLØTTUM, STJØRDAL HØYRE  
Jeg har uttalt meg i Stjørdalens Blad om dette etter utspill fra AP om at de ønsker en opprustning av Langøra til et friluftsområde og med en bruforbindelse som kan føre folket ut dit.
Jeg svarte at jeg syntes at forslaget om å utnytte den fine beliggenheten som Langøra Nord var og støttet forslaget at vi burde ta i bruk Langøra Nord til et slikt formål, i tillegg til de andre bade-og firtidsområden vi har i Stjørdal (Storvika og Hellstranda).
Men samtidig lurte jeg på hvor AP ville finne penger til å få til en bruforbindelse samtidig som vi også må få til tilfredsstillende sanitærforhold der ute. Og det skal bli interessant å se dersom forslaget kommer opp politisk. Pr idag kan jeg ikke se at det er noen steder å hente midler all den tid vi må ruste opp våre skoler og tilrettelegge for en tilfredsstillende omsorgstjeneste.
Men selve ideen er god og den støtter jeg, så får vi avvente å se hva som eventuelt vil komme .

SVAR FRA TONE LØWE, STJØRDAL SV      
SV ønsker ikke å bygge bru til Langøra. Vi kan gå for en flyttbar bru som kan settes opp i perioder eller at vi får en fløttmann som kan frakte folk over i båt. Det er jo et flott sted som flere burde få nyte godt av, men vi ønsker ingen bru.
Dessverre har vi ikke satt av noen penger til de andre strendene heller, og jeg tør ikke love at jeg finner penger til det heller.

SVAR FRA JOHAN ARNT ELVERUM, STJØRDAL SENTERPARTI        
Senterpartiet vil ikke prioritere bru til Langøra. Vi bør satse på Molovika,Storvika og Hellstranda.



Start fleskespillet Start valgtesten Ta valgskolen
Det store valgfleskspillet
 
LES OM VALGET I DIN KOMMUNE

Nettmøter

NRK Trøndelag har i løpet av valgkampen hatt nettmøter med åtter partier. Her kan du lese nettlesernes spørsmål og fylkespolikernes svar.

Odins velgerguide

Hver onsdag i valgkampen får du hjelp av Odin Jensenius til å velge rett parti ved årets valg.

Partiene i Trøndelag

Lister, kandidater, valgstatistikk og annet bakgrunsstoff - og du kan stille partiene spørsmål.

Direkte ordførervalg

Steinkjer og Hemne er de eneste kommunene i Trøndelag som gjennomfører direkte valg på ordfører i høst.

Hva kan du gjøre med listen?

Du kan gi personstemme til de kandidatene du vil ha inn, og i år har du større innflytelse enn tidligere.

166 år med kommunalt selvstyre

I 166 år har innbyggerne lokalt hatt anledning til å velge egne folkevalgte organer i kommunene - kommunestyrene.

Forhåndsstemming

Dersom du ønsker det, kan du stemme før selve valgdagen. Det er mulig å stemme på forhånd fra 11. august til 12. september.

Valgkamp à la Kalvø

Det mest populære innslaget i NRKs siste folkemøte var uten tvil valg-oppsummeringen til Are Kalvø og Espen Beranek Holm.
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no