skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 
Samleside: MAUKEN - BLÅTIND SKYTEFELT

D-dag for Mauken/Blåtind

I dag avgjør Mauken og Blåtind reinbeitedistrikt i Midt-Troms om de vil godta siste bud fra staten på 11 millioner kroner.

Klar for sammenslåing av Mauken/Blåtind

Forsvaret er klar til å fullføre sammenbindinga av Mauken og Blåtind skytefelt til ett stort øvingsfelt. Det er satt av 30 millioner kroner i forslaget til statsbudsjett.

Kritisk til reindrift i Mauken

Reindriften i Mauken reinbeitedistrikt kan ikke fortsette som i dag uansett om skytefeltet i området blir utvidet eller ikke. Det er konklusjonen i en rapport betalt av Forsvarsbygg.

Samarbeider om Mauken-Blåtind

For første gang samarbeider reindrifta og forsvaret i striden om Mauken-Blåtind. Ei arbeidsgruppe ser på mulige tiltak slik at reindrifta kan drive sammen med Forsvaret i øvingsfeltet.

Vil ikkje utsettje Mauken/Blåtind

Forsvarsminister Bjørn Tore Godal vil ikkje utsettje samanslåinga av skytefelta Mauken og Blåtind, slik reineigarane bad om.

Mauken-Blåtind skytefelt:

Krever byggestart

Målselv-ordfører Lars Nymo krever byggestart for øvingsfeltet Mauken/Blåtind i sommer. I et brev til Forsvarsministeren peker Nymo på at deler av utbygginga kan skje mens nye utredninger lages.

Reineiere avviser det de kaller hobbydrift

Talsmann Ole Mathis Oskal i Mauken reinbeitedistrikt mener det bare vil være mulig å drive reindrift på hobbybasis hvis skytefeltene Mauken og Blåtind blir slått sammen.

Rapport om Mauken/Blåtind:

Ingen avgjørende negative konsekvenser

Det får ingen avgjørende negative konsekvenser for reindrifta å knytte sammen skytefeltene Mauken og Blåtind i Indre Troms. Det er konklusjonen i en rapport som Forsvaret har bestilt. Flere sakkyndige har uttalt seg om ulike sider ved sammenslåingen.

Reindrifta tapte Akkaseter

Forsvaret har vunnet rettsaka om bygging av veier og standplasser i Akkaseter i Målselv. Senja herredsrett har dermed opphevet sin kjennelse fra tidligere i vinter om stans i anleggsarbeidet.

Forsvaret fortsetter veiarbeid i Målselv

Anleggsarbeidet i Akkasæter i Målselv kan komme til å fortsette til tross for at Senja herredsrett i går påla stans i arbeidet på èn vei. Forsvarets arbeid ble stoppet fordi retten mener det skader reindrifta.

FLERE SAKER

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no