skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

Fiskeriministeren til Spania

Kystvaktinspektører ombord i den spanske tråleren
Kystvaktinspektører ombord i den spanske tråleren "Garoya Segundo" som fisket ulovlig blåkveite rundt Svalbard. (Foto: Kystvakten)
Helga Pedersen reiser om kort tid til Madrid for å ha samtaler med sin spanske kollega om fiskerivernsonen rundt Svalbard.

Publisert 12.01.2006 13:01. Oppdatert 12.01.2006 13:05.
SE OGSÅ:
ALT OM:
– Jeg har fått en invitasjon til å komme til Madrid og vil reise, men tidspunktet er ennå ikke avklart, sier Pedersen til NTB.

Den spanske fiskeriministeren gjorde det for kort tid siden klart at Spanias intensjon om å bringe striden om fiskerivernsonen rundt Svalbard inn for den internasjonale Haag-domstolen står ved lag.

Men Pedersen sier at dette spørsmålet ikke vil stå øverst på den offisielle dagsorden for møtet.

– Temaene på møtet blir først og fremst hvordan vi kan bekjempe overfisket i Barentshavet og få gode systemer for landingskontroll, sier hun.

Uansett gjorde Pedersen det klart i Stortinget torsdag at Norge etter regjeringens mening er på trygg grunn i sin forvaltning av Svalbardsonen, og at det ikke er noen planer om å endre norsk politikk på området.

I en kort debatt om fiskeriavtalene som er inngått i 2005, fikk statsråden full støtte for dette synet. Derfor er det heller ikke noen aktuell problemstilling at Norge skal bringe saken inn for domstolen i Haag. (©NTB)

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no