skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

Rekordbot for tyvfiske

Den spanske tråleren Monte Meixueiro får inndratt 12 millioner kroner. Rederiet er også ilagt en bot på 500.000 kroner og 200.000 i saksomkostninger.

Av Jan Riise Pedersen. Publisert 25.11.2005 15:51. Oppdatert 25.11.2005 17:42.

Rekordbot

Blåkveite losses av Monte Meixueiro.
Kapteinen har i tillegg fått en bot på 100.000 kroner. Rederiet er bøtelagt for å ha fisket blåkveite ulovlig i vernesonen rundt Svalbard. Dette er en historisk høy bot for fiskefusk.

Den tidligere rekorden var på ca 9 millioner kroner og ble gitt til en russisk tråler. Fangsten om bord på den arresterte spanske tråleren er kontrollveid til 433 tonn fisk. Ca 354 tonn av fangsten er ulovlig fanget blåkveite.

Kan forlate Tromsø

Politiadvokat Ida Munch Ellingsen i Troms politidistrikt sier at tråleren kan forlate Tromsø straks det spanske rederiet har stilt garanti for hele beløpet.

Havner i retten

Advokaten til det spanske rederiet, Kenneth Mikkelsen, sier til NRK Troms og Finnmark at rederiet ikke kommer til å godta størrelsen på inndraging og bot. Det er heller ikke tatt stilling til om rederiet stiller bankgaranti for beløpet, slik at Monte Meixueiro kan forlate Tromsø. Dette betyr i så fall at saka skal opp i Nord Troms Tingrett 27. mars neste år.

Ny tråler mandag

Den andre arresterte spanske tråleren, Garoya Segundo, la til kai i Tromsø fredag ettermiddag, eskortert av kystvaktskipet Nordkapp. Garoya Segundo skal losses over helga. Tråleren ble sist søndag oppbrakt til Longyearbyen.Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no