skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

Ønsker veterinærvakt som før

Veterinærene i Troms og Finnmark trenger 1,2 millioner kroner ekstra for å gjøre jobben sin, mener et utvalget som stortinget satt ned for å gå gjennom veterinærvakten. Utvalget mener veterinærdistriktene i stor grad bør beholde sin gamle struktur.

Publisert 28.10.2005 05:46. Oppdatert 28.10.2005 09:09.
Av Robert Greiner

Veterinærvaktstrukturen bør i stor grad være som før, mener utvalget. (Foto: NRK)
- Distriktet Finnsnes/Målselv bør opprettholde sin todeling av distriktet. Det samme med Balsfjord/Lyngen. Nordreisa bør ha et sesongtillegg for veterinærene i lammetiden og Kautokeino/Karasjok bør være todelt på grunn av lange avstander, sier distriktssjef Hilde Haug i Mattilsynet som sitter i utvalget.


Bredt utvalg

Kommunenes sentralforbund, Bondelaget, Bonde- og småbrukarlaget, Mattilsynet og Den norske veterinærforening har vært representert i gruppen.

Den ble satt ned etter at veterinærene kom i konflikt med avgått landbruksminister Lars Sponheim som ville endre på veterinærvaktstrukturen.

- Fornøyd

En av konsekvensene var at én dyrlege skulle dekke Lyngen, Storfjord og Balsfjord kommuner om nettene og helgene - et område på inntil 20 mil.

- Det mente vi var uforsvarlig og har siden april gått sammen om å sitte gratis bakvakt i tilfelle dyr ble syke. Det har blitt flere titalls timer bakvakt på hver veterinær i området, sier veterinær Kai Roger Fjellsøy i Lyngen.

Han er fornøyd med utvalgets forslag som nå er sendt Landbruks- og matdepartementet.

- Vi har ennå ikke har fått satt seg inn i gruppas arbeid, og departementet kan derfor ikke kommentere saken, sier seniorrådgiver Ståle Norang i departementet.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no