skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

Rian forlater Høyre etter 40 år

Høyres tidligere ordfører i Tromsø gjennom 16 år, Erlend Rian, har meldt seg ut av partiet.
I snart 40 år har han vært medlem, men Erlend Rian sier han langt på vei har mistet troen på Høyre.

Publisert 20.06.2005 06:58.
Av Lars Egil Mogård og Helge Markusson

- Det er etter min mening ille når Frp i mangt framstår som mer løsningsorientert og engasjert enn Høyre, når det gjelder eldrepolitikk, helsepolitikk og sosiale forhold, skriver Rian i sitt brevet der han melder seg ut av Høyre etter 40 år.

Markant


Erlend Rian har vært en av de mest markante Høyrepolitikerne fra landsdelen i fire tiår. Han gikk fra stillinga som redaktør i den borgelige avisa "Bladet Tromsø" til å bli ordfører i Tromsø. Den jobben skjøttet han i 16 år, inntil han trakk seg. Mange påstår at Rian har vært den mest populære ordføreren i Tromsø gjennom tidene.

Rian er også tidligere fylkessekretær i Høyre i Troms, og satt en periode også som nestleder i partiet sentralt. De siste åra har han ikke vært politisk aktiv.

Inhuman innvandringspolitikk


Når Høyre bevisst satser på "Jern-Erna-profilen", grunnlagt på en streng og nesten inhuman innvandringspolitikk slik det kommer til uttrykk gjennom en rekke enkeltsaker, blir det galt. Hvor mange eksempler har vi ikke hatt de senere år hvor meningsløse utkastelser av innvandrere har skjedd med applaus fra Kommunaldepartementets statsråd, mens bygdefolk og nærmiljø har slått ring rundt enkeltindividene, mens til ingen nytte, skriver Rian.

Hardkjør mot kommunene


-Like galt blir det med hardkjøret mot kommunene, hvor privatisering og konkurranseutsetting er blitt viktig for partiet som et opplegg for reformer i sykehjem og skole.

Dette i stedet for et engasjement for å skaffe tilveie nødvendige ressurser til kommunene som kan sikre et godt nok tilbud for eldre og barn.

Erlend Rian sier at Høyres kommunepolitikk bærer preg av mangel på innsikt.

Tapssaker


- Mange jeg snakker med, som tidlligere var venner av Høyre, er skuffet over partiet. Når gode saker for Høyre som forsvar- justis- og utenrikspolitikk, når er blitt tapssaker, går det galt.

Ikke OL-saka


Nå er Erlend Rian daglig leder i OL-selskapet i Tromsø. Regjeringa og Høyre sa nei til at Tromsø skulle bli søkerby til OL.

Men det bruker ikke Rian som begrunnelse for utmelding, og kan vil ikke melde seg inn noen annet parti.

Og han har denne avskjedshilsen i sitt brev:
- Det føles for meg at det er noe feil med virkelighetsoppfatningen i partiet.


Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no