skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

Mette-Marit tente lys

Kronprinsesse Mettte-Marit tenner lys under den økumeniske gudstjenesten i Ishavskatedralen søndag. (Foto: Jan-Morten Bjørnbakk, SCANPIX )
Kronprinsesse Mettte-Marit tenner lys under den økumeniske gudstjenesten i Ishavskatedralen søndag. (Foto: Jan-Morten Bjørnbakk, SCANPIX )
For en fullsatt Ishavskatedral tente kronprinsesse Mette-Marit lys for fattige og aidsrammede.

Publisert 12.06.2005 17:26.
SE OGSÅ:
ALT OM:
Mens de øvrige medlemmene i kongefamilien var med på den kirkelige markeringen av 100-årsjubileet for unionsoppløsningen, deltok kronprinsessen i den største økumeniske fellesgudstjenesten noen gang.

Til stede var også bistandsminister Hilde Frafjord Johnson (KrF) som i sin appell viste til felles opplevelser med kronprinsessen i Malawi der de begge møtte hiv- og aidsrammede barn.

– Vi møtte et land der både kultur og kunnskapsløshet fører til en smittespiral som trenger stadig dypere inn i et hardt rammet samfunn. Kampen mor hiv og aids er en kamp for rettigheter og mot fattigdom. Vi er den første generasjon som kan utrydde fattigdommen dersom vi vil, sa Frafjord Johnson.

Både hun og biskop Per Oskar Kjølaas viste til at den store 46664-Arctic konserten i Tromsø der Nelson Mandela dagen før rettet en kraftfull appell til verdens ledere om handling, bærer bud og håp om at noe kan gjøres.

Nord-Hålogaland bispen sa seg stolt over Tromsø og over at Nelson Mandela kom til byen for å bære sin visjon videre i sin utrettelige kamp mot hiv og aids. (©NTB)

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no