skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

Det "koker" i Mandela-byen

Gråvær til tross - det er en hektisk og nær elektrisk stemning i Tromsø. Nelson Mandela er i byen.

Publisert 10.06.2005 13:48. Oppdatert 11.06.2005 13:43.
SE OGSÅ:
ALT OM:
Mandela stiller alle de andre verdensstjernene totalt i skyggen. Det forhindrer likevel ikke en enorm rykteflom om hvem som kan tenkes å dukke opp hvor.

Skuespilleren Brad Pitt var definitivt sett i Tromsø torsdag kveld ifølge et hardnakket rykte som verserte i overnattingsbransjen.

Navnebror

Blant hotellresepsjonister i Ishavsbyen er det en populær gjettelek å tippe på hvem som skjuler seg bak dekknavnene stjernene skriver seg inn under. Stor var derfor overraskelsen da en mann ved navn Robbie Williams figurerte i bookinglistene ved ett av byens overnattingssteder.

Ikke så usannsynlig siden det er villstyringens crew som
monterer scenen på den gamle søppelfyllinga i Tromsdalen der Nelson Mandela trolig holder appell lørdag kveld under den storslåtte 46664-Arctic konserten. Williams viste seg å være en navnebror til artisten, men likevel sentral bakmann for konserten.

Hviledag

Offisielt hadde hovedpersonen hviledag fredag etter at han ankom et regntungt Tromsø torsdag ettermiddag. Det utelukket likevel ikke spekulasjoner om Nelson Mandela ville dukke opp under en mottakelse og pressekonferanse på hurtigruteskipet Kong Harald
fredag ettermiddag.

Alle artistene som ikke har lydprøve er invitert. Men vi har ikke oversikt over hvem som kommer, sier PR-ansvarlig Bjørn Erik Jansen i 46664 Arctic til NTB.

Lydprøver

Tromsø-folk kunne ikke unngå å høre at Annie Lennox hadde noen av sine lydprøver torsdag kveld. Sammen med Peter Gabriel er hun de senest bekreftede storstjernene som skal opptre på scenen lørdag sammen med navn som Robert Plant, Queen-gitarist Brian May, og Anguelique Kidjo.

- Jeg forventet snø og ikke at det skulle regne. Jeg håper bare det er tykke, mørke gardiner på hotellrommet. Ellers blir det lite søvn de neste nettene, sa Lennox til NRK da hun ankom Tromsø.

Gardinene til Annie Lennox kan tenkes å måtte skjule midnattssol lørdag. Det lover i alle fall meteorologene som nå har omgjort sitt dystre mandela-varsel. Lavtrykket som skulle legge et regntungt slør over Tromsø har tatt en sørligere kurs enn forventet. Jo lenger ut i konsertprogrammet som varer til 01.00, desto større er sjansen for solgløtt i Mandela-byen på Mandela-kvelden. (©NTB)

Se nettkamera fra konsertområdet.


LENKER
Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no