skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

For lite til HIV-smittede

Mandela-konserten i Tromsø lørdag er til inntekt for HIV- og AIDS-rammede. Men til tross for at alle artistene opptrer gratis, vil bare halvparten av de 690 kronene en billett koster gå til arbeidet mot sykdommen.

Publisert 06.06.2005 06:51. Oppdatert 06.06.2005 08:11.
Av Gro Lien Garbo og Marit Eilertsen

Salget av billetter til Mandela-konserten i Tromsø 11. juni har gått unna de siste dagene. Det er bare et tidsspørsmål før alle de 15 000 billettene er revet vekk.

Kritisk til pengebruk

Men hvor bra er det egentlig at en konsert som koster over 16 millioner kroner å arrangere bare vil gi mellom fire og fem millioner kroner til HIV og AIDS-arbeid? Det gjenstår etter at artistenes flybilleter og opphold - rigging av scene og andre utgifter er betalt. Spørsmålet stilles av generalsekretær i HIV Norge, Laila Stang. - Det er Stortinget som har betalt mesteparten av konserten. Jeg ville heller brukt pengere direkte til forebyggende arbeid, sier Stang. Hun synes saka har druknet i hvilke artister som kommer eller ikke kommer til Tromsø.

Avviser kritikken

Magne Amundsen, som er daglig leder for Mandela-konserten tilbakeviser kritikken.

- Konserten er blant anna drivkrafta for å få oppmerksomhet om en innsamlingsaksjon som vi skal ha. Dette er også en bevissthetskampanje om den katastrofen HIV og AIDS er.

Bedre budskap gjennom musikk

Tim Massey som er internasjonalt ansvarlig for Mandela-konsertene mener at Stortinget vil få mer oppmerksomhet om HIV og AIDS for de 12 millionene de har bidratt med til konserten - enn de ville fått gjennom tradisjonelle brosjyre-kampanjer.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no