skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

Påstand om hestehandel etter forlis

Det er uro blant de etterlatte i "Utvik Senior"-saken. Enkelte av dem frykter at de skal bli offer for en hestehandel der rederiet får fiskekonsesjonen tilbake mot at man går bort fra andre krav.

Publisert 31.05.2005 08:17.
Det er tre forhold etterlattegruppa arbeider med: Økonomisk erstatning til familiene for avkorta forsikringsoppgjør i 1979 og merbelastninga de har hatt, krav om gransking av myndighetenes håndtering av saka, og tilbakeføring av fiskerettighetene til båten. Det siste er det familiene Abelsen og Hay som står bak, altså rederifamiliene.

I forbindelse med de drøftingene etterlattegruppa har hatt med departement og Storting er det at ryktene om hestehandel kommer. For det er Arnfinn Hay og Guri Abelsen som i hovedsak kjører løpet for de etterlatte, og de har altså særlig interesse i å få fiskekonsesjonen tilbake.

Ikke aktuelt

NRK får fortalt at Hay og Abelsen skal ha antydet å gå bort fra kravet om gransking av myndighetene, sågar lavere utbetaling til de etterlatte.

Talsmann for etterlattegruppa Arnfinn Hay avviser bestemt at de driver noen form for hestehandel.

- Det er overhodet ikke aktuelt, sier Hay.

14. juni skal Stortinget sluttbehandle Utvik Senior-saka. Da kommer erstatningssummene, og da får de også svar på det med fiskekonsesjon.

Ordfører Trond Abelsen i Berg var med på møtet med fiskeridepartementet om fiskekonsesjon. Han kjenner ikke igjen påstanden om hestehandel. Han mener bestemt at ingen vil gå med på redusert utbetaling eller gransking.

Saksordfører for Utviksaka i Stportinget, Høyres Andre Dahl vil ikke kommentere saka nå, men tilkjennegir at han opplever forskjellige interesser fra de etterlatte i saka.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no