skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

Frykter for at flere dyr vil dø

Landbruks - og matdepartementet foreslår at EN dyrlege får ansvar for langt større områder om nettene og deler av helgene. Konsekvensene kan bli at dyr dør før de får hjelp. Det mener veterinær i Lyngen, Kay Roger Fjellsøy.

Av Marit Eilertsen. Publisert 16.02.2005 06:12. Oppdatert 31.03.2005 08:35.
Landsbruksdepartementet har foreslått ny vaktinndeling for veterinærene. I Nord-Norge kan noen av dagens vaktområder i Troms og Nordland bli slått sammen om nettene på hverdager og kveld og natt i helgene. I Nordland skal Sortland, Bø og Øksnes dele dyrlege, og Herøy, Dønna og Sandnessjøen.

Enorme områder

I Troms skal en dyrlege dekke Lyngen, Storfjord og Balsfjord. Det vil si et område på omlag 300 kilometer. Veterinæren i Lyngen, Kay Roger Fjellsøy mener dette blir umulig å gjennomføre. I Balsfjord kan det være flere utrykninger hver natt, og han er redd han ikke vil klare å nå frem til syke dyr før det er for sent.

Reaksjoner fra flere

Det har kommet mange reaksjoner på forslaget fra både veterinærer, bønder og bondeorganisasjoner over hele landet. Leder i Troms bonde - og småbrukarlag, Ole Anton Teigen mener dette ikke er dyreetisk forsvarlig. Han vil ikke sitte stille og se på at forslaget bankes gjennom. Nå kontakter han ordførerne i Balsfjord, Lyngen og Storfjord for å få dem med seg på å jobbe mot forslaget.

Endringer

Mattilsynet har frist til 22 februar til å komme med eventuelle forslag til endringer. Dersom Troms blir skånet må andre områder slås sammen. Det forteller seniorrådgiver Gunnar Hagen i Landbruks- og matdepartementet. Han sier inndelinga bygger på avtalen om organisering og godtgjøring mellom departementet og Den norske veterinærforening.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no