skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

Glade for Mandela-penger

Det er stor glede blant arrangørene i Sør-Afrika etter at det ble kjent at Stortinget gir 12 millioner kroner til Nelson Mandela-konserten i Tromsø.

Publisert 14.10.2004 12:32. Oppdatert 23.12.2004 08:11.
Av Torgeir Skeie

U2 var en av artistene som spilte på Mandela-konserten i Sør Afrika i 2003. Nå kommer kanskje Bono & co til Tromsø. (Foto: AP)
- Både vi og Nelson Mandela er svært glade for at stortingspolitikerne nå vil støtte konserten. Nå kan vi starte arbeidet med å planlegg konserten, sier den internasjonale lederen for konserten, Tim Massey.

Onsdag ettermiddag ble det klart at Arbeiderpartiet, SV og Fremskrittspartiet sammen går inn for å hente seks millioner fra henholdsvis helse- og sosialbudsjettet og bistandsbudsjettet til 46664-konserten i Tromsø neste sommer.

Pengene fra solidaritetskonserten går til arbeidet med HIV- og AIDS-rammede. Konserten blir sendt på TV over store deler av verden og det er ventet at store internasjonale artister vil opptre.

46664 var fangenummeret til Nelson Mandela da han var fengslet av Sør-Afrikas apartheidstyre. Nummeret brukes nå som et symbol i kampen for bekjempelse av HIV og AIDS.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no