skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

Ønsker kontroll over TFDS

Investor Ola Giæver jr. ønsker kontroll over TFDS og tilbyr enkelte aksjonærer 180 kroner per aksje. Verdien på børsen er 108 kroner.

Av Laila Lanes. Publisert 16.12.2003 07:58. Oppdatert 16.12.2003 08:37.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Giæver mener Troms fylkes dampskipsselskap blir vanstyrt i dag. Han har lagt inn bud for 33,34% av aksjene, og sikrer seg negativ kontroll dersom har får tilslaget.

Banken må selge til 110 kroner

Forutsetningen er imidlertid at Sparebanken Nord-Norge selger sine aksjer til Giæver for 110 kroner aksjen. Han sier banken lenge har sagt at de at de ønsker å selge seg ut av TFDS, nå gir han et tilbud som ligger 2 kroner over børsverdien. I tillegg har Mack eiendom, Kræmer og Heli-nord fått tilbud om å selge aksjer til en pris på 180 kroner, under forutsetning at Sparebanken Nord-Norge selger.

Finansiering

Giæver vil ikke si konkret hvordan han har tenkt å finansiere dette. - Det er noe som heter at finansiering medfølger alle gode prosjekter, og jeg kan minne om at da vi gjorde et stort oppkjøp for 180 kroner pr. aksjer for halvannen år siden medfølgte det finansiering. Når snittprisen blir 127 kroner, forutsatt at jeg erhverver 33,34% av aksjene, så forutsetter jeg at finansering følger, sier Giæver.

Vil ha overskudd på drifta

Giæver sier han ønsker å ta ut endel av synergiene som det har vært snakket om i lang tid. - Vi må skape resultater på drift og ikke på salg av eiendom, sier han.

Siste saker:
Flere saker: ALT OM TFDS

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no