skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

Nye forklaringer om Utvik-forlis

Tidligere journalist i Dagbladet, Kjell Fjørtoft, forklarte seg idag for Utvik Senior-kommisjonen. Fjørtoft forklarte at en av de ansatte i forsvaret på Grøtavær fortalte at de hadde observert et fartøy i området der båten gikk ned.

Av Siv Helberg. Publisert 08.09.2003 16:33. Oppdatert 11.09.2003 08:17.
Mandag startet en ny høringsrunde om Utvik Senior-forliset. Kjell Fjørtoft var innkalt som vitne fordi han skrev om forliset for Dagbladet i 1978.

Interessert i kilden

Leder i granskingskommisjonen, Britt Ankill stilte han gjentatte spørsmål om hvem som ga han opplysninger om at Forsvaret hadde registrert et fartøy på vei nordover i området der Utvik Senior forliste.

En underordna på Grøttavær Fort utenfor Harstad, var alt Kjell Fjørtoft kunne erindre. Dagen etter ville ingen i Forsvaret uttale seg til han om saka, fortalte den tidligere Dagblad-medarbeideren.

Tror ikke noe nytt kommer frem

Flere av de etterlatte var til stede da høringa startet i Tromsø mandag. Karstein Fredriksen, som representerte de etterlatte, sier til NRK at han ikke tror at Kjell Fjørtoft vil tilføre saken noe nytt.

Også Knut Fjørtofts daværende kollega, Arthur Arntzen er innkalt som vitne. I tillegg skal personell fra Forsvaret forklare seg om hva de observerte kvelden der ni fiskere mista livet.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no