skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

Salg av skip styrket TFDS

Troms Fylkes Dampskibselskap ASA hadde et resultat før skatt 2. kvartal i år på nær 250 millioner kroner, mot vel 50 millioner kroner samme periode i fjor. Salg av to skip er inkludert i resultatet, men konsernsjef Tor Lægreid er fornøyd med selskapets situasjon.

Publisert 27.08.2003 14:01. Oppdatert 14.11.2003 08:33.
Av: Turi Enoksen

Det er i første rekke salget av hurtigruteskipet MS "Nordlys" og kystvaktskipet KV "Tromsø" som har ført til et såpass godt resultat for TFDS. Halvårsresultatet inkluderer salget av de to skipene, som har gitt en gevinst på 195,7 millioner koner. Styret forventer et resultat for 2003 som minst vil være på nivå med fjoråret.

Gode tall for Hurtigruten

Konsernledelsen i TFDS er svært fornøyd med utviklinga for Hurtigruten. Hurtigruteskipene til TFDS hadde en inntektsøkning på 16 prosent i juli i år sammenliknet med samme måned i fjor.
Hurtigrutedirektør Arne Trengereid sier resultatet er bedre enn forventet, og mener noe av forklaringa er økning i innenlandsmarkedet, og at de to nye hurtigruteskipene er svært godt mottat. Også i datterselskapet Fjord Line har det vært en kraftig økning i antall reisende i juli.

Krevende tider i møte

Selskapet har investert 1,6 milliarder kroner på de to nye hurtigruteskipene MS "Trollfjord" og MS "Midnatsol", og det er investert i ny ferge i datterselskapet Fjord Line. Dette vil prege den økonomiske situasjonen i rederiet både i år og neste år. Lægreid legger heller ikke skjul på at tilbakegangen i internasjonal turisme gjør at selskapet går krevende tider i møte.

Børsnotering ingen suksess

I mai ble TFDS notert på Oslo Børs, men foreløpig har det vært liten aktivitet rundt aksjene. Tor Lægreid sier de nå skal jobbe for å gjøre selskapet mer synlig, og at han hadde forventet en treg start.







Siste saker:
Flere saker: ALT OM TFDS

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no