skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

Nytt søkelys på Utvik Senior-forliset

Et sentralt spor i Utvik Senior-etterforskningen fra 1979 blir nå tilbakevist av lensmann og en skipper på Senja.
De mener den første kommisjonen har pekt ut feil båt som kunne ha kollidert med fiskebåten.

Publisert 03.09.2002 07:30. Oppdatert 03.09.2002 08:15.
Granskingskommisjonen jobber med å finne ut hvilket fartøyet som lå på kollisjonskurs med Utvik senior. For kameratbåten Svein Roger, med dagens kommisjonsmedlem Sigmund Fredriksen til rors, fulgte i mer enn tjue minutter denne uværskvelden et radarekko av et stort stålskip som lå på kollisjonskurs med Utvik Senior.

Tilbakevises

Granskingskommisjonen fra 1979 slo fast at radarekkoet må ha vært linebåten Sula etter at andre kollisjonskandidater var forlatt. Men Sula ble undersøkt og avhørt av politiet i Harstad, og sjekket ut som uinteressant. Den lå og fisket lenger sør.
Likevel blir Sula av kommisjonen stående igjen som mulig kollisjonskandidat, i følge politiets protokoller fordi skipperen på Svein Roger, altså Sigmund Fredriksen, i politiavhør ikke skal ha utelukket at det var Sula han hadde radarkontakt med.

Nå avviser både Sigmund Fredriksen og lensmannsbetjenten som avhørte han, nåværende lensmann i Berg og Torsken, Olav Arne Wilsgård at dette er riktig.

Nytt nettsted åpnes

Idag åpner et nytt nettsted som skal hjelpe med å finne ut hva som skjedde da Utvik senior forliste. Dette nettstedet plukker fra hverandre konklusjonene fra 1979, og frilansjournalist Georg Blichfeldt undrer seg over at skipperen som myndighetene ikke hadde tillit til den gang nå har full tillit i den nye kommisjonen.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no