skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

Konflikten TFDS-OVDS uløst

Det ble ingen løsning på konflikten mellom OVDS og TFDS på møtet som de store aksjonærene holdt i Bodø på torsdag formiddag. Fusjonen er dermed fortsatt i fare. Da møtet var slutt ved 11.30-tida, var partene blitt enige om å gå nye runder for om mulig å finne ei løsning.

Av Sveinung Åsali. Publisert 29.05.2002 12:12. Oppdatert 14.11.2003 08:42.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Møtet kom i stand på initiativ fra de største aksjonærene, Sparebank 1 Nord-Norge og Nordlandsbanken. De to bankdirektørene var etter møtet svært ordknappe i sine kommentarer til NRK. Nils Moe i Nordlandsbanken og Hans Olav Karde i Sparebank 1 Nord-Norge sa det var uheldig for prosessen at debatten har foregått i media. De så det derfor som beleilig for den videre prosessen at det nå er avisstreik.

Fare for fusjonen

På direkte spørsmål innrømmet imidlertid Hans Olav Karde at det fortsatt er en reell fare for hele fusjonen. - Det er svært mange følelser ute å går i denne saka, og det er derfor nødvendig å gå en runde til for å finne ei løsning. Etter det NRK erfarer, er det aktuelt med større utskiftinger i styret for NNDS, ikke bare skifte av styreleder.

Avviser bestikkelser

Styreleder TFDS, Steinar Hansen, avviser overfor NRK Troms at TFDS i fjor høst framsatte et tilbud til OVDS om at Tor J. Strand kunne bli forretningsadvokat for Nord-Norges Dampskipsselskap - forutsatt at han trakk sitt kandidatur som styreleder i selskapet. - Vi oppfattet det som et forsøk på bestikkelse for å få Strand til å trekke seg, sier administrerende direktør i OVDS, Jan Skaar, til avisa Fremover.-Dette var bare sonderinger og et forsøk på å avklare Strands dobbeltrolle som advokat og styreformann i samme selskap, hevder Steinar Hansen.


Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no