skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

Fusjonen mellom TFDS og OVDS i fare

Troms Fylkes Dampskipsselskap vil ikke lenger ha Tor J. Strand fra Narvik som styreleder når selskapet fusjonerer med Ofotens og Vesterålens Dampskipsselskap. Etter styremøtet i dag er hele fusjonen i fare.

Publisert 24.05.2002 14:13. Oppdatert 27.05.2002 08:17.
På et styremøte i Narvik i dag, anmodet halvparten av styremedelemmene styreleder Tor J. Strand om å trekke seg fra vervet. TFDS-fraksjonen i styret for det nye selskapet, Nord-Norges Dampskipsselskap, mener Strand ikke har de nødvendige egenskaper som skal til å etablere et styre som kan påta seg de oppgaver og det ansvar som tilliger styret. I følge fusjonsavtalen mellom TFDS og OVDS skal Strand være styreformann i Nord-Norges Dampskipsselskap.
Etter dette forlot de fire fra TFDS møtet. Tor J. Strand sier de fire resterende styrerepresentantene fra OVDS forsøkte å komme i kontakt med dem, men at det ikke lykkes.
- Jeg tar ikke dette personlig og akter ikke å trekke meg, sier Strand.

Ønsker fortsatt fusjon

Før leder i bedriftsforsamlinga i TFDS, fylkesordfører Ronald Rindestu, gikk inn til møte i bedriftsforsamlinga fredag ettermiddag, understreket han at intensjonene i fusjonserklæringa står fast.
-Vår reaksjon er utelukkende en mistillit til styrets leder og hans evner til å ivareta de oppgaver og funskjoner som han skal stå for, sier Rindestu.
Rindestu avviser at dette dreier seg om en kamp mellom Narvik og Tromsø eller at det er strid om hvem som skal bekle de fire direktør-stillingene som skal utgjøre toppledelsen i NNDS sammen med Tor Lægreid.
Også OVDS har innkalt sin bedriftsforsamling.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no