skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

Vil kjøpe TFDS-aksjene

Selskapet Nordnorsk Transportvekst har lagt inn bud på alle TFDS-aksjene som fylkeskommunen og Sparebanken Nord-Norge eier. Bak selskapet står aksjonær Ola Giæver på Lyngseidet.

Publisert 14.02.2002 13:14.
Ut fra dagens aksjeverdi vil et kjøp være på 300-400 millioner kroner, sier Giæver. Fylkesordfører Ronald Rindestu sier til NRK Troms at et aksjesalg uansett ikke blir aktuelt før fusjonen mellom TFDS og OVDS er endelig avklart.

Under etablering

Nordnorsk Transportvekst er et selskap under registrering i Brønnøysund. Bak står en av de private aksjonærene i både TFDS og OVDS, Ola Giæver jr. på Lyngseidet. Postene han vil kjøpe i Troms Fylkeskommune og Sparebanken Nord-Norge utgjør idag en tredel av aksjene i TFDS. Etter en fusjon vil de utgjør 16 %. Med dagens aksjeverdi vil de koste Giæver junior 300-400 millioner kroner. Til NRK Troms sier Giæver at han har som mål å sitte på nær 20 % av hurtigrute-aksjene, fordi han ønsker å være med å stake ut den videre kurs for selskapet. Det var forøvrig Giæverfamiliens grand old "Johs H" som gjennom oppkjøp gjorde TFDS til det største hurtigrute- selskapet.

Ikke mulig foreløpig

Tilsynelatende er budet dårlig timet, for både fylkesordføreren og viseadministrerende direktør Oddmund Åsen i Sparebanken Nord-Norge, sier det er helt uaktuelt å vurdere salg nå midt i fusjonsprosessen for hurtigrutene. Giæver sier han må gi budet nå, slik at fylkestinget i Troms kan behandle saka i mars. Og både fylkesordfører Rindestu og Sparebanken Nord-Norge sier at budet vil bli behandla i deres øverste organer.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no