skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

OVDS og TFDS fusjonerer

Styrene i OVDS og TFDS går inn for å fusjonere de to selskapene. Det nye selskapet får navnet Nord Norges Dampskipsselskap ASA.

Publisert 18.12.2001 13:14. Oppdatert 18.12.2001 14:24.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Nord Norges Dampskipsselskap (NNDS) skal ha forretningskontor i Narvik. De ansatte vil i hovedsak bli lokalisert som i dag, innafor ramma av fire selvstendige datterselskap. Disse er Hurtigruten/reiseliv og Spesialskip, som skal ha forretningskontor i Tromsø, og Ferge- og lokaltransport og Gods, som skal ha forretningskontor i Narvik.

Den samlede verdien av OVDS og TFDS er vurdert til å være lik, og de to aksjonærgruppene vil derfor få like stor eierandel i det fusjonerte selskapet. I mars 2002 skal forslaget om fusjon legges fram for de respektive generalforsamlingene for godkjennelse.

Begrunnelse

Styrene i OVDS og TFDS mener at konsernenes virksomhet innenfor flere av selskapenes forretningsområder står ovenfor betydelige markedsmessige og finansielle utfordringer.For å møte disse utfordringene mener styrene at en fusjon mellom OVDS og TFDS er et viktig veivalg. En fusjon vil legge forholdene bedre til rette for nødvendig omstilling med økt markedsorientering og mer kostnadseffektive løsninger som resultat. Dette skal igjen bidra til å skape konkurransefortrinn som er nødvendig for å møte den økte konkurransen,heter det i pressemeldinga.


Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no