skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

Utvik Senior-forliset må granskes!

Forliset av fiskebåten Utvik Senior må granskes på nytt! Det er Norges fiskarlag som krever at myndighetene må finne ut hva som skjedde utenfor Senja for 23 år siden.

Publisert 13.11.2001 09:56. Oppdatert 26.04.2002 09:09.
I følge Aftenposten er det fremdeles mange ting som ikke er klarlagt i forbindelse med denne tragiske ulykka, der ni fiskere mistet livet.

Kollisjon med ubåt?

De etterlatte hevder at det er mye som tyder på at Utvik Senior kolliderte med et større fartøy før den sank. Mange har vært inne på tanken om at det kan dreie seg om en russsk ubåt.

Motoren er borte

Granskinga etter forliset konkluderte med at Utvik Senior hadde gått på grunn, men det er mange ting som taler mot dette. Det er funnet vrakrester mange andre steder enn der båten skulle ha gått på grunn. I tillegg er ikke båtens motor funnet. Den burde jo ha sunket på det stedet der båten ble ødelagt, men den er ikke funnet på bunnen. Det er derfor mye som tyder på at båten sank på åpent hav.

Krever ny gransking

Både Norges Fiskarlag og tidligere sjef for Kystvaktskvadron Nord, Torstein Myhre, krever nå en ny gjennomgang av saken. Ingen ting må være uprøvd i jakten på en troverdig forklaring på denne tragedien.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no