skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

Vurderer fusjon

Det pågår nå samtaler om ei sammenslåing mellom Ofotens og Vesterålens Damkipsselskap, OVDS, og Troms Fylkes Damskipsselskap, TFDS.

Publisert 10.11.2001 17:23. Oppdatert 12.11.2001 08:53.
Det opplyser kilder NRK har vært i kontakt med. Etter det NRK har grunn til å tro kommer et nytt hovedkvarter til å bli lagt til Tromsø, hvor TFDS i dag har sitt hovedkontor.

Dette var et krav fra TFDS for å gå inn i fusjonsforhandlinger, men utover dette er utgangspunktet at de to selskapene skal være likestilte.

OVDS har i dag 1500 ansatte og 1,4 milliarder kroner i omsetning. TFDS er litt mindre. Ifølge tallene fra 1998 hadde rederiet vel 1000 ansatte og ei omsetning på 1,2 milliarder kroner. De to nord-norske rederigigantene overtok for noen år siden blant annet all drift av de 11 hurtigruteskipene som seiler mellom Bergen og Kirkenes. Rederiene har også en betydelig flåte av hurtigbåter og ferger.

Etter det NRK erfarer, ble gruppelederne i kommunestyret i Narvik orientert om planene fredag. Men ordfører Olav Sigurd Alstad i Narvik, ønsker ikke å kommentere opplysningene.

I TFDS får NRK bekreftet at det er "nær kontakt" mellom rederiene, men ut over det er det ingen som vil kommentere opplysningene.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no