skilleVæret enkelskilleSendingene i Troms og Finnmarkskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Svalbard 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Svalbard Sist oppdatert 15:29
 

Ikke svekket beredskap

Redningsberedskapen på Svalbard blir ikke svekket. Det blir fortsatt bemanning hele døgnet i flytårnet i Longyearbyen.

Publisert 10.10.2005 08:02. Oppdatert 10.10.2005 08:11.
Av Lars Egil Mogård

Sysselmannen har protestert kraftig på forslaget, som de mente ville svekke redningsberedskapen på Svalbard og i Barentshavet.

Må ansette flere

- Jeg er glad for at den gamle ordninga opprettholdes, sier lufthavnsjef Ole Rambeck på Svalbard. Det betyr at Avinor må ansette et par personer for å få turnusen til å gå opp.

Svalbard radio legges ned

Spørsmålet om heldøgnbemanning oppsto som følge av at Svalbard Radio fra 1. april neste legges ned, og blir fjernstyrt fra Bodø. Svalbard Radio har kontor i tårnet. Da mente Avionr at det om natta skulle være en hjemmevaktordning for personell i flytårnet. Dette gikk både Sysselmannen og helikopterselskapet Airlift gått kraftig i mot. Saka har vært drøft i samataler med fleere departementer. Nå er basesjef Trond Berg i Airlift glad for kuvendinga.

Kunne tapt 20 minutter

- Ei hjemmevaktordning for personell i tårnet ville kunne ha betydd 20 minutter tapt tid ved utrykning. Nå slipper vi å vente på værrapporter blir innhentet. En slik besparelse i tid kan være livsviktig enkelte ganger, sier Berg.


Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 

Longyearbyen i hundre

Longyearbyen rundt 1920 Foto:Store Norske Arkiv/Scanpix) Gruvebyen på Svalbard er 100 år, og nå gjøres det klart til stor fest.

Kunstskatter til Svalbard

Etter 20 år i Nederland kommer den unike Smeerenburg-samlingen tilbake til øygruppen.

Gjenskaper Nautilus-ferd

I november 1931 ble ubåten Nautilus senket på 350 meter dyp i Byfjorden i Bergen etter et mislykket forsøk på å nå Nordpolen. Nå vil en tysk ekspedisjon dokumentere ekspedisjonen.

Kings Bay ulykken

Kings Bay-ulykken 5. november 1962 har blitt stående som den verste gruveulykken i Norges-historien. 21 mann omkom nede i gruvegangen, og 11 av dem ble aldri hentet opp.

Svalbard

Norsk suverenitet over Svalbard ble anerkjent «recognized» i Svalbard-traktaten av 9. februar 1920. Svalbard-traktaten omfatter alle øyer mellom 10° og 35° østlig lengde og 74° og 81° nordlig bredde, og gjelder for landterritoriet, indre farvann og sjøterritoriet på ca. 4 nautiske mil.

Feltlogg - sikkerhet på tur

Alle som ferdes på Svalbard har ansvaret for egen sikkerhet. Denne feltloggen inneholder ulike observasjoner knyttet til bestemte steder og tidspunkter på øy-gruppa.

Svalbard på vandring

Svalbard er evig frost og kulde. Men slik har det ikke alltid vært. En gang var øygruppa et varmt sydhavsrike.
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no