skilleVæret enkelskilleSendingene i Troms og Finnmarkskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark > Snøhvitutbyggingen Sist oppdatert 07:24
 

For lite politi i Snøhvit-byen

Statoil er svært misfornøyd med politiet i Hammerfest. Bemanningen er for dårlig når opptil 1400 arbeidere kommer i sving på Melkøya, mener selskapet.

Publisert 20.10.2003 13:05.
Av Eirik Palm

Statoil har til nå gått stille i dørene, men det har vært møter hvor politibemanningen har vært tema. Selskapet har overfor politiet slått fast at bemanningen ikke har stått i stil med gigantutbyggingen. For første gang går nå selskapet offentlig ut med kritikk.

Dårlig forebyggende

– Det er særlig i forhold til forebyggende oppgaver bemanningen er for dårlig, sier informasjonsleder Sverre Kojedal.

Han mener Justisdepartementet bør styrke politiressursene i Hammerfest når Snøhvitutbyggingen pågår, og sier dette kommer til å være tema i tiden framover.

Det kan også bli aktuelt for selskapet å ta dette opp direkte med Justisdepartementet eller Politidirektoratet.

Færre ressurser - flere oppgaver

Politireformen har ført til at politiet i Vest-Finnmark har fått færre ressurser. Tilliten til politiet er blitt svekket etter reformen. Stasjonssjef Harry Romsdal ved Hammerfest politistasjon har full forståelse for kritikken. Han sier politiet i Hammerfest har fått enda flere oppgaver.

Anmelder ikke

I morges fortalte NRK at politiet ikke har ressurser til å oppklare innbrudd og tyverier. På to og et halvt år har det vært godt over 100 tilfeller i hyttefeltene langs Repparfjorddalen i Kvalsund. Politiet har toppen oppklart en tiendedel av disse, og politiet fortalte selv at mange unnlater å anmelde innbrudd, rett og slett fordi de ikke regner med at politiet vil gjøre annet enn å henlegge saken.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 

Hva er Snøhvit?

Gass- og kondensatfeltet Snøhvit i Barentshavet skal etter planen bygges ut med undervanns produksjons-anlegg, rørledning til land og gassbehandlings-anlegg på Melkøya utenfor Hammerfest.

Oljeeventyret

Under olje- og gasskonferansen i Hammerfest 27. mai 1997, understreket prosjektdirektør Snorre Jensen i Statoil at han hadde klokkertro på Snøhvit. Flere av deltakerne på konferansen konkluderte raskt med at Snøhvit kunne være i produksjon allerede i 2002.

Samisk krav på Snøhvit

– Det kommer til å bli mange krav fra samisk hold i forhold til Snøhvit-utbyggingen. Det slår samtingspresident Sven-Roald Nystø fast.

Aksjonerer mot Snøhvit

Det har vært flere demonstrasjoner og aksjoner mot Snøhvitutbyggingen. Leder i Natur og Ungdom, Elin Lerum Boasson, var svært fornøyd med at Statoil ikke fikk utført anleggsarbeid i Hammerfest.

Snøhvit-sprekk i milliardklassen

Snøhvit-prosjektet kan bli ytterligere 4 til 6 milliarder kroner dyrere, opplyste Statoil i juni 2004.

Få kvinner på Snøhvit

Simon Grimstad går læretida på Kårstø. Gutta blir i solid flertall på Melkøya. (Foto: Eirik Palm) Bare 13 prosent av de som hittil har fått jobb på Snøhvit i driftsfasen er kvinner, og det er langt under målsettingen, innrømmer informasjonsleder Sverre Kojedal.

Vil gjøre penger av boreavfall

Boreavfallet fra Barentshavet kan bli tatt i land og renset i Hammerfest. Flere selskap vil gjøre penger på borekaks fra olje- og gassvirksomheten utenfor Finnmarkskysten.

Vil bli Norges første rene gasskraftverk

Slik ser Hammerfest Energi for seg landets første Co2-frie gasskraftverk. (Montasje: Asplan Viak) Søknaden for det som kan bli landets første CO2-frie gasskraftverk ble rett før jul 2004 levert til Norges vassdrags og energidirektorat.

Har ikke råd til å bo i Hammerfest

Mange industriarbeidere har ikke lenger råd til å leie bolig i Hammerfest. Årsaken er at Snøhvit-entreprenører betaler overpris på boligmarkedet.

For lite politi i Snøhvit-byen

Foto: Arnstein Jensen, NRK Statoil er svært misfornøyd med politiet i Hammerfest. Opptil 1400 arbeidere vil på det meste være i sving på Melkøya i forbindelse med Snøhvit-utbyggingen, men politiet har ikke en bemanning som står i forhold til storinnrykket.
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no