skilleVæret enkelskilleSendingene i Troms og Finnmarkskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark > Snøhvitutbyggingen Sist oppdatert 07:24
 
Samleside: KOSTNADENE

Snøhvitgassen fordoblet i pris

Verdien av gassen i Snøhvitfeltet er fordoblet siden vedtaket om utbygging for tre år siden, opplyser informasjonsdirekttør i Statoil, Ola Morten Aanestad.

Milliardsprekk for Snøhvit

Det blir en ny kjempe-overskridelse på Snøhvitutbyggingen.
I går kveld ble styret i Statoil orientert om at budsjettet sprekker med nye 7 milliarder kroner.

Lover Stortinget grundig Snøhvit-gjennomgang

Olje- og energiministeren lover Stortinget en redegjørelse over de formidable kostnadsoverskridelsene på Snøhvit.

Hammerfest tjener 20 mill. på Snøhvitskandalen

Hammerfest kommune kan tjene mange millioner på budsjettsprekken i Snøhvit-prosjektet.

Tror ikke på flere overskridelser

Statoil tror ikke det blir flere overskridelse i forbindelse med Snøhvit-utbygginga. SV frykter flere overraskelser og forlanger alle kort på bordet

Politikere overrasket over milliardoverskridelsene

Både Høyre og Arbeiderpartiet stiller seg undrende til at det kommer nok en milliardoverskridelse i Snøhvit-utbyggingen.

Steensnæs: - Forventer at Statoil holder kontroll

Olje- og energiminister Einar Steensnæs forventer at Statoil gjør sitt ytterste for å holde kostnadsutviklingen og den videre framdriften i Snøhvit-prosjektet under kontroll.

Snøhvit-sprekk i milliardklassen

Snøhvit-prosjektet kan bli ytterligere 4 til 6 milliarder kroner dyrere, opplyste Statoil i juni 2004.

Slakter Statoil

Snøhvitutbygginga viser at Statoil har for dårlig økonomisk styring. Det mener professor i petroleumsøkonomi, Øystein Noreng ved Handelshøgskolen BI. Tabber og forsinkelser i Snøhvitprosjektet kommer dessuten til å føre til oppvask mellom Statoil og enkelte kontraktører, mener han.

Frykter nye kostnadssprekk

Meglerhuset ABG Sundal Collier mener det vil bli nye kostnadssprekk for Snøhvit-utbyggingen. Det blir avvist av Statoil.

FLERE SAKER

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 

Hva er Snøhvit?

Gass- og kondensatfeltet Snøhvit i Barentshavet skal etter planen bygges ut med undervanns produksjons-anlegg, rørledning til land og gassbehandlings-anlegg på Melkøya utenfor Hammerfest.

Oljeeventyret

Under olje- og gasskonferansen i Hammerfest 27. mai 1997, understreket prosjektdirektør Snorre Jensen i Statoil at han hadde klokkertro på Snøhvit. Flere av deltakerne på konferansen konkluderte raskt med at Snøhvit kunne være i produksjon allerede i 2002.

Samisk krav på Snøhvit

– Det kommer til å bli mange krav fra samisk hold i forhold til Snøhvit-utbyggingen. Det slår samtingspresident Sven-Roald Nystø fast.

Aksjonerer mot Snøhvit

Det har vært flere demonstrasjoner og aksjoner mot Snøhvitutbyggingen. Leder i Natur og Ungdom, Elin Lerum Boasson, var svært fornøyd med at Statoil ikke fikk utført anleggsarbeid i Hammerfest.

Snøhvit-sprekk i milliardklassen

Snøhvit-prosjektet kan bli ytterligere 4 til 6 milliarder kroner dyrere, opplyste Statoil i juni 2004.

Få kvinner på Snøhvit

Simon Grimstad går læretida på Kårstø. Gutta blir i solid flertall på Melkøya. (Foto: Eirik Palm) Bare 13 prosent av de som hittil har fått jobb på Snøhvit i driftsfasen er kvinner, og det er langt under målsettingen, innrømmer informasjonsleder Sverre Kojedal.

Vil gjøre penger av boreavfall

Boreavfallet fra Barentshavet kan bli tatt i land og renset i Hammerfest. Flere selskap vil gjøre penger på borekaks fra olje- og gassvirksomheten utenfor Finnmarkskysten.

Vil bli Norges første rene gasskraftverk

Slik ser Hammerfest Energi for seg landets første Co2-frie gasskraftverk. (Montasje: Asplan Viak) Søknaden for det som kan bli landets første CO2-frie gasskraftverk ble rett før jul 2004 levert til Norges vassdrags og energidirektorat.

Har ikke råd til å bo i Hammerfest

Mange industriarbeidere har ikke lenger råd til å leie bolig i Hammerfest. Årsaken er at Snøhvit-entreprenører betaler overpris på boligmarkedet.

For lite politi i Snøhvit-byen

Foto: Arnstein Jensen, NRK Statoil er svært misfornøyd med politiet i Hammerfest. Opptil 1400 arbeidere vil på det meste være i sving på Melkøya i forbindelse med Snøhvit-utbyggingen, men politiet har ikke en bemanning som står i forhold til storinnrykket.
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no