skilleVæret enkelskilleSendingene i Troms og Finnmarkskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark > Snøhvitutbyggingen Sist oppdatert 07:24
 
Samleside: AKSJONER MOT SNØHVITUTBYGGINGEN

Lenkegjeng mot Snøhvit

På nytt er en lenkegjeng mot Snøhvit oppløst av politiet. Denne gangen aksjonerte Natur og Ungdom i Halden.

BAKGRUNN

Politiet til aksjon

Politiet i Hammerfest er i ferd med å fjerne Snøhvit-demonstrantene. Etter to døgn fikk Statoil nok av Natur og Ungdom.

Politiet anker Sørensen-dommen

Politiet vil anke saken mot stortingsrepresentant Heidi Sørensen fra SV, dermed går det mot en ny runde i rettsapparatet for stortingsrepresentanten.

Tjente godt på rettssaken

Snøhvit-aksjonist og stortingsrepresentant Heidi Sørensen fikk boten redusert fra 10.000 til bare 2.500 kroner i tingretten.

– Jeg er ikke skyldig

Stortingsrepresentant Heidi Sørensen fra SV erkjente seg ikke skyldig og ba om full frifinnelse i tingretten i Hammerfest onsdag formiddag.

Stortingsrepresentant må møte i retten

Heidi Sørensen, som representerer SV på Stortinget, må møte i retten 11. september. Sørensen nekter å vedta bot etter sivil ulydighetsaksjon i Hammerfest.

Ny runde for lenkegjengen

De fikk bøtene sine redusert på grunn av lav inntekt og idealisme. Det er politiet i Hammerfest lite fornøyd med.

Fikk avslag på bøtene

Aksjonistene fra Natur og Ungdom, som i sommer demonstrerte mot Snøhvit-utbygginga, fikk 3000 kroner i avslag på bøtene i Hammerfest tingrett.

Snøhvit-rettsakene begynner i dag

Rettsakene mot de 33 aksjonistene fra Natur og Ungdom som har nektet å vedta bøtene de fikk etter Snøhvit-aksjonene på Meland og Melkøya i sommer, starter i Hammerfest Tingrett i dag.

Sørensen kan havne i retten

11. september må stortingsrepresentant Heidi Sørensen fra SV møte i retten dersom hun ikke betaler boten som hun fikk under Snøhvit-aksjonen i Hammerfest mandag.

Ingen penger fra Natur og Ungdom

Hver enkelt Snøhvit-aksjonist må betale bøtene selv.

FLERE SAKER

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 

Hva er Snøhvit?

Gass- og kondensatfeltet Snøhvit i Barentshavet skal etter planen bygges ut med undervanns produksjons-anlegg, rørledning til land og gassbehandlings-anlegg på Melkøya utenfor Hammerfest.

Oljeeventyret

Under olje- og gasskonferansen i Hammerfest 27. mai 1997, understreket prosjektdirektør Snorre Jensen i Statoil at han hadde klokkertro på Snøhvit. Flere av deltakerne på konferansen konkluderte raskt med at Snøhvit kunne være i produksjon allerede i 2002.

Samisk krav på Snøhvit

– Det kommer til å bli mange krav fra samisk hold i forhold til Snøhvit-utbyggingen. Det slår samtingspresident Sven-Roald Nystø fast.

Aksjonerer mot Snøhvit

Det har vært flere demonstrasjoner og aksjoner mot Snøhvitutbyggingen. Leder i Natur og Ungdom, Elin Lerum Boasson, var svært fornøyd med at Statoil ikke fikk utført anleggsarbeid i Hammerfest.

Snøhvit-sprekk i milliardklassen

Snøhvit-prosjektet kan bli ytterligere 4 til 6 milliarder kroner dyrere, opplyste Statoil i juni 2004.

Få kvinner på Snøhvit

Simon Grimstad går læretida på Kårstø. Gutta blir i solid flertall på Melkøya. (Foto: Eirik Palm) Bare 13 prosent av de som hittil har fått jobb på Snøhvit i driftsfasen er kvinner, og det er langt under målsettingen, innrømmer informasjonsleder Sverre Kojedal.

Vil gjøre penger av boreavfall

Boreavfallet fra Barentshavet kan bli tatt i land og renset i Hammerfest. Flere selskap vil gjøre penger på borekaks fra olje- og gassvirksomheten utenfor Finnmarkskysten.

Vil bli Norges første rene gasskraftverk

Slik ser Hammerfest Energi for seg landets første Co2-frie gasskraftverk. (Montasje: Asplan Viak) Søknaden for det som kan bli landets første CO2-frie gasskraftverk ble rett før jul 2004 levert til Norges vassdrags og energidirektorat.

Har ikke råd til å bo i Hammerfest

Mange industriarbeidere har ikke lenger råd til å leie bolig i Hammerfest. Årsaken er at Snøhvit-entreprenører betaler overpris på boligmarkedet.

For lite politi i Snøhvit-byen

Foto: Arnstein Jensen, NRK Statoil er svært misfornøyd med politiet i Hammerfest. Opptil 1400 arbeidere vil på det meste være i sving på Melkøya i forbindelse med Snøhvit-utbyggingen, men politiet har ikke en bemanning som står i forhold til storinnrykket.
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no