skilleVæret enkelskilleSendingene i Troms og Finnmarkskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark > Mehamnulykken Sist oppdatert 12:36
 

Gikk rykter om skadet fly

En motor som fusket var årsaken til at britisk Harrier jagerfly måtte nødlande på Bardufoss samme dag som Mehamnulykka i 1982. Forsvaret gjennomførte interngransking på grunn av rykter.

Publisert 09.01.2004 06:44.
Av Eirik Palm

– En motor som fusket var årsaken til at et britisk Harrier jagerfly måtte nødlande på Bardufoss samme dag som Mehamnulykka i 1982. Det fortalte Håkon Sveistrup som jobbet ved Forsvarets anlegg på Reitan, til Mehamnkommisjonen torsdag.

Gikk rykter

Ryktene om at britiske jagerfly kunne være innblandet i flyulykka, førte til at forsvarsledelsen i Nord-Norge gjennomførte en intern gransking. Mens spekulasjonene om britiske fly begynte å toppe seg, fikk Sveistrup ordre om å gå igjennom alle militære flybevegelser i det aktuelle tidsrommet 11. mars 1982. Oppdraget var å finne ut om det var noen uregelmessigheter.

Under høringene i Oslo i går, fortalte Håkon Sveistrup at han undersøkte alle muligheter for ledelsen i forsvarskommandoen.

- Jeg var også i kontakt med den britiske flytryggingsoffiseren for å få svar på hva som hadde hendt med Harrier-flyet som nødlandet på Bardufoss en stund etter ulykka, sa han. Konklusjonen i rapporten var at det ikke hadde skjedd noe uregelmessig.

Motor-trøbbel

Sveistrup skal ha fått opplyst av den britiske flytryggingsoffiseren at det aktuelle Harrier-flyet, med kallenavn "Red 2", hadde fått problemer med turtallet på motoren. Flygeren fryktet at det skyldtes en rikosjett, var redd for motorstans, og måtte derfor nødlande så raskt som mulig.

Men ved 11-tiden neste dag skal flyet ha fløyet tilbake til Tromsø under kallesignalet "Eagle 75".

Under høringene kom det også fram at denne rapporten trolig også ble brukt som underlagsmateriale da den utvidede kommisjonen ble satt til å foreta en ny gransking av ulykka.

Bakgrunn: Gåten LN BNK (12.01.2004)
Siste saker:
Flere saker: ALT OM MEHAMNULYKKEN

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 

Den fryktelige dagen

Dette er det siste bildet som ble tatt av Widerøes LN-BNK i rutetrafikk. Bildet ble tatt havaridagen 11. mars 1982.

Gåten LN BNK

Den nye Mehamnkommisjonen har allerede nå fått ryddet opp i en del rykter og spekulasjoner.

Får vi nå vite sannheten?

Det store spørsmålet er hvem som visste hva som foregikk, og hvorfor denne informasjonen ikke er formidlet videre – har myndighetene kjent til dette uten å fortelle sannheten? Les Brennpunkt-redaktør Morten Møller Warmedals lederkommentar.

Teori om krasj med jagerfly svekkes

Flere av vitnene som forklarer seg for Mehamn­kommi­sjonen avviser at et britisk jagerfly krasjet med Twin Otter-flyet som styrtet i havet utenfor Gamvik i mars 1982.

Avviser dekkoperasjon

Tidligere sjef på Bardufoss flystasjon avviser muligheten for en dekkoperasjon som skulle skjule at et britisk jagerfly var innblandet i Mehamnulykken.

Ny Mehamnkommisjon

Stortingets presidentskap har oppnevnt tidligere førstelagmann Gaute Gregusson fra Tromsø til leder av granskningskommisjonen for Mehamnulykken. Her er hele lista over medlemmer og kommisjonens mandat.

Vardøradaren registrerte fremmed fly

Vardøradaren registrerte fremmed fly på havaritidspunktet for Mehamnulykken. Observasjonen er ikke nevnt i havarirapportene.

Pårørende lettet over ny kommisjon

De pårørende er lettet over at det skal oppnevnes en ny granskningskommisjon etter Mehamnulykken i 1982.

Havarikommisjonen står på sitt

Leder av havari-kommisjonen som etterforsket Mehamn-ulykken, pensjonert generalløytnant Wilhelm Mohr, avviser at de har holdt noe skjult.

Ny gransking av Mehamnulykken

Samferdsels-departementet har vedtatt å gjennomføre en ny gransking av Mehamn-ulykken. De opplysninger som er kommet fram i de siste dagene må tas på alvor, sier samferdselsminister Torhild Skogsholm.
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no