skilleVæret enkelskilleSendingene i Troms og Finnmarkskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark > Mehamnulykken Sist oppdatert 12:36
 

Må trolig be om lengre frist

Mehamngranskerne vurderer å be Stortinget om utvidet frist for levering av granskingsrapporten.

Publisert 08.01.2004 07:55.
Av Eirik Palm

Rapporten skulle egentlig leveres i juni, men lederen for granskingskommisjonen, Gaute Gregusson, sier de må drøfte en utvidelse av fristen internt i kommisjonen.

Tidssprekk

En lang vitneliste samt at det trekker ut med en endelig avklaring fra britisk hold om når kommisjonen kan avholde en høring i England, er årsaken til at kommisjonen trolig ikke når fristen, juni. Kommisjonslederen har fremdeles et håp, men sannsynligheten for at det ikke går, er nå så stor at kommisjonen skal drøfte dette internt.

For hvert enkelt medlem betyr det i så fall at de må avklare en forlengelse med hjem og arbeidsgiver. I så fall kan det også nærme seg jula 2004 før arbeidet er endelig ferdig.

Flere vitner gjenstår

Gregusson sier kommisjonen kan bli nødt om å be om å få utvidet fristen med "noen måneder", men han regner med at rapporten skal være klar i 2004.
1. februar starter den foreløpig siste vitnesesjonen i Norge. Allerede i neste uke får tidligere leder for Flyhavarikommisjonen, Wilhelm Mohr og de andre medlemmene innkalling til høringer.
–Vi håper å få hørt så mange som mulig fra den tidligere kommisjonen. I tillegg er det andre vitner, som av ulike grunner, ikke har kunnet møte før. Innkallingene går ut tidlig i neste uke, sier Gregusson.

Bakgrunn: Gåten LN BNK (12.01.2004)
Siste saker:
Flere saker: ALT OM MEHAMNULYKKEN

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 

Den fryktelige dagen

Dette er det siste bildet som ble tatt av Widerøes LN-BNK i rutetrafikk. Bildet ble tatt havaridagen 11. mars 1982.

Gåten LN BNK

Den nye Mehamnkommisjonen har allerede nå fått ryddet opp i en del rykter og spekulasjoner.

Får vi nå vite sannheten?

Det store spørsmålet er hvem som visste hva som foregikk, og hvorfor denne informasjonen ikke er formidlet videre – har myndighetene kjent til dette uten å fortelle sannheten? Les Brennpunkt-redaktør Morten Møller Warmedals lederkommentar.

Teori om krasj med jagerfly svekkes

Flere av vitnene som forklarer seg for Mehamn­kommi­sjonen avviser at et britisk jagerfly krasjet med Twin Otter-flyet som styrtet i havet utenfor Gamvik i mars 1982.

Avviser dekkoperasjon

Tidligere sjef på Bardufoss flystasjon avviser muligheten for en dekkoperasjon som skulle skjule at et britisk jagerfly var innblandet i Mehamnulykken.

Ny Mehamnkommisjon

Stortingets presidentskap har oppnevnt tidligere førstelagmann Gaute Gregusson fra Tromsø til leder av granskningskommisjonen for Mehamnulykken. Her er hele lista over medlemmer og kommisjonens mandat.

Vardøradaren registrerte fremmed fly

Vardøradaren registrerte fremmed fly på havaritidspunktet for Mehamnulykken. Observasjonen er ikke nevnt i havarirapportene.

Pårørende lettet over ny kommisjon

De pårørende er lettet over at det skal oppnevnes en ny granskningskommisjon etter Mehamnulykken i 1982.

Havarikommisjonen står på sitt

Leder av havari-kommisjonen som etterforsket Mehamn-ulykken, pensjonert generalløytnant Wilhelm Mohr, avviser at de har holdt noe skjult.

Ny gransking av Mehamnulykken

Samferdsels-departementet har vedtatt å gjennomføre en ny gransking av Mehamn-ulykken. De opplysninger som er kommet fram i de siste dagene må tas på alvor, sier samferdselsminister Torhild Skogsholm.
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no