skilleVæret enkelskilleSendingene i Troms og Finnmarkskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark > Mehamnulykken Sist oppdatert 12:36
 

Nytt vitne så jagerfly og Twin Otter

En fisker så et jagerfly ta igjen en Twin Otter over Tanafjorden dagen da Mehamnulykka skjedde. Tidligere er det bare fiskeren Selius Samuelsen som har forklart at han så et jagerfly smelte sammen med et Widerøe-fly.

Publisert 24.10.2003 08:10.
Av Eirik Palm

Gunnar Andreassen sier han var på vei inn med fiskefartøyet «Nordholm» for å levere fangsten, da han så et jagerfly komme fra øst.

Ifølge Andreassen var han fremdeles på vakt i rorhuset ombord på «Nordholm» da han oppdaget et kjent fiskefartøy i kikkerten. Trolig var dette båten til fiskeren Selius Samuelsen, og han prøvde å rope den opp.

Hvilket fly?

Mens han holdt på, ble han oppmerksom på en Twin Otter i lufta på vei vestover fra Berlevåg. Like etter så han et jagerfly i lav høyde, som tok igjen passasjerflyet. Spørsmålet er om dette var ulykkesflyet eller søksflyet.

Selius Samuelsen er et av vitnene som skal forklare seg før høringa i Bodø avsluttes i dag.

Motstridende

Nærmere 60 vitner har til nå forklart seg for granskingskommisjonen i løpet av de første tre høringene, og mange av opplysningene har vært motstridende.

Mellom 50 og 60 norske vitner gjenstår fremdeles før kommisjonen er ferdig med granskingen. I tillegg kommer vitner fra Storbritannia, NATO og eventuelt Russland.

Bakgrunn: Gåten LN BNK (12.01.2004)
Siste saker:
Flere saker: ALT OM MEHAMNULYKKEN

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 

Den fryktelige dagen

Dette er det siste bildet som ble tatt av Widerøes LN-BNK i rutetrafikk. Bildet ble tatt havaridagen 11. mars 1982.

Gåten LN BNK

Den nye Mehamnkommisjonen har allerede nå fått ryddet opp i en del rykter og spekulasjoner.

Får vi nå vite sannheten?

Det store spørsmålet er hvem som visste hva som foregikk, og hvorfor denne informasjonen ikke er formidlet videre – har myndighetene kjent til dette uten å fortelle sannheten? Les Brennpunkt-redaktør Morten Møller Warmedals lederkommentar.

Teori om krasj med jagerfly svekkes

Flere av vitnene som forklarer seg for Mehamn­kommi­sjonen avviser at et britisk jagerfly krasjet med Twin Otter-flyet som styrtet i havet utenfor Gamvik i mars 1982.

Avviser dekkoperasjon

Tidligere sjef på Bardufoss flystasjon avviser muligheten for en dekkoperasjon som skulle skjule at et britisk jagerfly var innblandet i Mehamnulykken.

Ny Mehamnkommisjon

Stortingets presidentskap har oppnevnt tidligere førstelagmann Gaute Gregusson fra Tromsø til leder av granskningskommisjonen for Mehamnulykken. Her er hele lista over medlemmer og kommisjonens mandat.

Vardøradaren registrerte fremmed fly

Vardøradaren registrerte fremmed fly på havaritidspunktet for Mehamnulykken. Observasjonen er ikke nevnt i havarirapportene.

Pårørende lettet over ny kommisjon

De pårørende er lettet over at det skal oppnevnes en ny granskningskommisjon etter Mehamnulykken i 1982.

Havarikommisjonen står på sitt

Leder av havari-kommisjonen som etterforsket Mehamn-ulykken, pensjonert generalløytnant Wilhelm Mohr, avviser at de har holdt noe skjult.

Ny gransking av Mehamnulykken

Samferdsels-departementet har vedtatt å gjennomføre en ny gransking av Mehamn-ulykken. De opplysninger som er kommet fram i de siste dagene må tas på alvor, sier samferdselsminister Torhild Skogsholm.
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no